Adana Barosu avukatlarından Ayhan Alagöz’e Ziyapaşa Bulvarı’ndaki bürosunda haraç vermediği iddiasıyla silahlı ve sopalı saldırıya uğradı. 

Sanıklardan Ahmet A. tutuklanırken Cumali A. adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Avukat Alagöz’ün bürosuna sabah saatlerinde gelen silahlı ve sopalı üç kişi, avukatı kıyasıya dövmüş; olaydan sonra iki saldırgan yakalanarak gözaltına alınmıştı. Kaçan zanlının aranmasına devam ediliyor.

ADANA BAROSU'NDAN KINAMA

Adana Barosu'ndan yapılan kınama açıklaması şöyle;

"Baromuz mensubu meslektaşımız Av. Ayhan ALAGÖZ, bugün sabah saatlerinde daha önceden tanıdığı kişiler tarafından ofisinde sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayarak darp edilmiştir.

Meslektaşımız kendisini darp ve tehdit ederek para talep eden Ahmet A., Mehmet A. ile Cumali A. dan davacı ve şikayetçi olmuştur.

Olaydan haberdar olur olmaz Baro Başkanımız ve Avukat Hakları Merkezimiz meslektaşımızı yalnız bırakmayarak yanında yer almıştır.

Meslektaşımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez.

Bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde görevlerini yaparken meslektaşlarımız uğradıkları saldırılar sonucu yaralanmış ve ne yazık ki öldürülmüştür.

Bu tür sözlü ve fiili saldırılar ne yazık ki sıradanlaşmış ve toplumda olağan görülür hale gelmiştir. Bu çarpık bakış açısını ve anlayışı şiddetle kınıyoruz.

Adana Barosu olarak, her kimden ve nereden gelirse gelsin bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz ve protesto ediyoruz.

Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir.

Meslektaşımız Av. Ayhan ALAGÖZ’e geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, bu menfur ve üzücü olay hakkında her türlü yasal işlemin takipçisi olacağımızın bilinmesini saygıyla sunarız."