Kadıköy Koşuyolu'nda geçen hafta, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi İbrahim Kaboğlu'nun aracına hasar verdikleri gerekçesi ile gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda adli kontrol şartı ile serbest bırakılan şüpheliler M. Ş. ve Ş. K.,'nın ifadeleri ortaya çıktı.  Koşuyolu'nda bir mekanda garson olarak çalıştığını, diğer şüpheli Mutafa Ş.'nin de bu mekanın müdürü olduğunu söyleyen Ş. K., olaya konu camı kırılan aracı daha önce hiç görmediğini, aracın kime ait olduğunu bilmediğini söyledi. 

KAMERANIN AÇISINI DEĞİŞTİRİP DEĞİŞTİRMEDİĞİNİ HATIRLAMADI

Şüpheli Ş. K., olay yerini gören bir güvenlik kameranın açısını değiştirip değiştirmediğini hatırlamadığını belirterek, "M. abinin dışarı çıktığını gördüm, bunun haricinde başka bir şey görmedim" dedi.

Koşuyolu'nda bir mekanın işletme müdürü olduğunu söyleyen şüpheli M. Ş., olay gecesi Ş. K.'nın yanına gelerek eski kız arkadaşını başkası ile gördüğünü belirterek, "Dışarı çıktım etrafa bakındım kimseyi göremedim. Ona çok kızdım. Alkolünde etkisiyle hırsımı alamadığı için kaldırımda bulunan bir taşı elime aldım, plakasını olay sebebiyle öğrendiğim aracın kapı camına taşı attım ve camı kırdım. Taş aracın arka koltuğunda kaldı. Aracın sahibinin kim olduğunu bilmiyorum. Ben aracın camını sahibine kasıt olsun diye kırmadım. Benim araç sahibi ile bir husumetim yoktur, kaldı ki sahibinin kim olduğunu bilmiyorum. Ben rastgele bir araç düşünüp yaptım. Ben çok pişmanım. Aracın sahibinden özür dilemeye razıyım. Ben aracın sahibinin milletvekili olduğunu polis merkezinde öğrendim. Bu işletme çevrede oturan ikamet sahipleri tarafından zaman zaman belediyeye şikayet edildi, çevreye rahatsızlık verdi diye. Bu olay tamamen öfkeli anıma yenik düştüğüm için oldu. Yapmamam gerekiyordu" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Kaboğlu'nun şikayeti üzerine haklarında, "Mala zarar verme" suçundan soruşturma başlatılan işletmenin müdürü M. Ş. ve garsonu Ş. K. gözaltına alınmış, savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve serbest bırakılmışlardı.