Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, basın açıklaması yaptığı sırada vurularak öldürülmesiyle ilgili süren davada tutuksuz sanık olarak yargılanan polisler, S.T., F.T. ve M.S., için savcı, sanıkların beraatı yönünde mütalaa verdi.

NE OLMUŞTU?

Sur ilçesinde Diyarbakır Barosunca, terör saldırılarında zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare'ye dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapılmış, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan olaylarda Tahir Elçi hayatını kaybetmişti.

HANGİ CEZALARI İSTENİYOR?

İddianamede polis memurları M.S, F.T. ve S.T. hakkında "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan her biri hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

"BİR GÜN AYDINLANACAK"

Davadaki gelişmenin ardından açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı ve davanın avukatlarından Nahit Eren, "Onlarca kamera önünde katledilen Baro Başkanımız Avukat Tahir Elçi dosyasında, 8 yılın sonunda, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların beraati yönünde mütalaa verdi. O karanlık gün bir gün muhakkak aydınlanacaktır" dedi.

Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması 12 Haziran’a ertelendi.