İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda bugün saat 11.00 ve 12.30 olmak üzere iki ayrı grup halinde düzenlenen törende 89 avukat, Baro Yönetimi Kurulumuz, aile ve yakınlarının huzurunda meslek yeminini ederek avukatlık ruhsatnamelerini aldı.

Genç avukatlara cübbeleri, İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, Başkan Yardımcısı Ali Gürbüz ve meslek üstatları tarafından giydirildi. Ardından da avukatlık ruhsatnamelerini, İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç ve Başkan Yardımcısı Ali Gürbüz takdim etti.

145 YILLIK  İSTANBUL BAROSU’NUN ÜYESİ OLDULAR

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, ruhsat töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Barosu’nun nicelik olarak değil kurumsal olarak da dünyanın en köklü, en eski barolarından biri olduğunu belirterek,  “145 yıllık tarihe sahip İstanbul Barosu gittikçe gençleşen avukatlarıyla ülkemize yepyeni bir vizyon açmaktadır. Bir yandan insan hakları mücadelesiyle bilinen köklü geçmişi, bir yandan da hukukun geleceğini ve avukatlık mesleğinin geleceğini inşa etmekteki iddiasını sürdürmektedir.

Avukatlık mesleği bir hak mücadelesidir ve kamu hizmetidir. Adaletin gerçekleşmesinde en önemli unsurlardan, kurucu unsurlardan olduğu için her daim mücadeleyi gerektirir.

Bugün bilginin güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Hukuk Fakültesini bitirdiniz. Ama özellikle hukuk mesleğinde öğrenmenin sonu yoktur. Ve Avukatlık mesleğinin gelişmesindeki en önemli unsur bilgiyle donanmaktır.

Hukukun geleceği ve avukatlık mesleğinin şekillenmesinde sizlerin görüş ve önerileri çok önemli. Gerek ülkemiz için gerek dünya çapında avukatlarımızın olması için hep birlikte çalışmalıyız.

Çıktığınız yolda hepinize başarılar diliyoruz.

İstanbul Barosu ailesine hoş geldiniz. Bugünün sizler için unutulmayacak bir gün olduğunu biliyoruz. Arzu ettiğiniz gibi başarıya ulaşacağınız bir meslek hayatı diliyoruz. Baro hepimizindir. Biz buradayız. Gelin sorunlarımızı hep birlikte çözelim” dedi.

Yemin törenine İstanbul Barosu Başkan Av. Filiz Saraç, Başkan Yardımcısı Av. Ali Gürbüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Bahar Güldaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Sinan Naipoğlu, Av. Elif Çalışkan, Av. Doç. Dr. Ahmet Ayar ve Av. Hüseyin Köprülü katıldı.

İSTANBUL BAROSU 60.418 OLDU

Meslek yemini ederek avukatlık ruhsatnamesini almaya hak kazanan 89 avukat ile İstanbul Barosu’nun üye sayısı 60 bin 418 oldu. Baroya kayıtlı 31 bin 247 kadın, 29 bin 171 erkek avukat bulunuyor.