İzmir'de avukatlar yeni baro yönetimini belirlemek için oy kullandı.

İzmir Barosu 2022-2024 Olağan Genel Kurulunda Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Sefa Yılmaz, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubunun iki ayrı listesinde adaylardan biri Av. İlke Erol, ikincisi ise Av. Ali Barış Ercan, Mücadeleci Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Tacettin Çolak, Avukat Hakları Grubu’nun adayı Av. Hüseyin Karako’nun yarıştığı seçimler Kültürpark Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

İzmir Barosu üyesi 12 bin 15 avukat 31 sandıkta oy kullanma işlemini tamamladı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Çağdaş Avukatlar Grubu 3369, Avukat Hakları Grubu 1529, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Av. Ali Barış Ercan 1452, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Av. İlke Erol 1223 ve Mücadeleci Avukatlar Grubu 219 oy aldı. Böylece Çağdaş Avukatlar Grubu en yakın rakibinden 1840 oy fazla alarak yeniden İzmir Barosu seçimlerini kazandı.

Seçimde yeni başkan ve yönetimin yanı sıra disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeleri de seçildi. Sefa Yılmaz başkanlığında seçimi kazanan yeni baro yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Av. Elçin Kılıçer Ot, Av. Anıl Güler, Av. Gamze Şimşek, Av. Emre Öktem, Av. Şefika Yıldırım Sert, Av. Ayşe Kaymak, Av. Mine Donduran Erçetin, Av. Meriç Kaptan, Av. Aylin Aras Öztürk ve Av. Zöhre Dalkıran.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sonuçlardan sonra Evrensel’e konuşan Av. Sefa Yılmaz, “Burada kazanan sadece Çağdaş Avukatlar Grubu değil, İzmir Barosu ve demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, yargının tarafsızlığı kazanmıştır. Biz başından sonuna kadar hep şunu söylüyoruz; diyoruz ki Çağdaş Avukatlar Grubu geçmişten geleceği oluşturduğu geleneklerini ve bu ilkelerini ve bunların içerisinde en önemlisi olan kadından, çevreden, çocuktan, LGBTİ'den yana tavrını her zaman ortaya koyacaktır” dedi.

Hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, “Özellikle demokrasi çizgisinden uzaklaşan siyasal iktidarın karşısında güçlü bir muhalefeti sergileyen bir duruş ortaya koyacaktır. Bundan önceki yönetimlerde de aşağı yukarı aynı çizgide devam eden bu davranış biçimi bizden sonra da devam edecektir ki biz her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olması ve bu çerçevede yürütülmesi gereğine inanan bir anlayışa sahibiz. Bu anlayışımızı bundan sonra da devam ettireceğiz” diye ekledi.

“İZMİR BAROSU’NUN KAPISI DEMOKRASİYE VE İNSAN HAKLARINA AÇIKTIR”

Yılmaz, “Bu seçim bizi avukatlar arasında ayrıştıran değil birleştiren bir seçim olacaktır. Çünkü 2023 haziran ayında yapılacak olan seçimlerde ülkemizin geleceği için gerçekten çok önemli mesajlar verilecektir. Karanlığa doğru giden, demokrasi çizgisinden uzaklaşan, fakirleşen, güçsüzleşen, bölünen, parçalanan bir ülkeden, ötekileştirilen insanlardan bahsediyoruz. Bu insanların bir araya getirilip demokrasi çatısı altında birleştirilmesinin yolu bir arada bütüncül bir hareket etmektir. Bu nedenle Çağdaş Avukatlar Grubu yönetimindeki İzmir Barosu bu mücadelesine her zaman devam ettiği gibi avukattan yana, avukatın yanında, onunla yan yana, omuz omuza yürümeye devam edecektir. Her avukatın istediği zaman istediği şekilde uzanabileceği, temas edebileceği bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki İzmir Barosu'nun kapıları bütün avukatlara açık olduğu gibi demokrasiye ve insan haklarına açıktır” diye konuştu.