Karın bölgelerinde meydana gelen estetik bozukluğu düzeltmek için uygulanan estetik bir operasyon olan karın germe ameliyatı günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ameliyat sırasında hastaya uygulanacak olan teknikler, hastanın muayene sonucunda elde edilen radyolojik görüntülere, bulgulara ve kişinin bölgedeki sorunlarına göre belirlenmektedir.

Bu işlemde ameliyat sırasında hastanın göbeğinde sezaryen izi seviyesi bölgesinden yan taraflara doğru bir çizgi çizilir. Bu çizgi üzerinden kişinin göbek deliği bölgesine kadarki yerde bulunan sarkık ve çatlamış deri ameliyat sırasında alınır. Ameliyat sırasında göbek deliğinin yukarısında kalan deri aşağıya doğru gerdirilerek karın germe ameliyatı gerçekleşmektedir.   

Karın Germe Ameliyatı

Pek çok farklı nedenden dolayı karın bölgesinde meydana gelen yağ fazlalığı, deri fazlalığı, sarkıklık vb. gibi sorunları gidermek için uygulanan cerrahi bir işlemdir. Karın germe ameliyatı, genellikle kadınların tercih ettiği bir işlem olup her iki cinsiyet tarafından da tercih edilen bir ameliyattır.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty)

Bu ameliyat Abdominoplasti adı ile bilinen karın germe ameliyatı cerrahi işlem gerektiren estetik bir operasyondur. Karın ve göbek bölgesinde oluşan dezenformasyonları düzeltmek ve daha estetik bir görünüm elde etmesini sağlayan bu işlem kişileri arzu ettikleri görünüme kavuşturur.

Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Karın bölgesinde sarkma dezenformasyon gibi estetik sorunu yaşayan herkes tarafından uygulanabilmektedir. Karın bölgesinde diyet ve egzersize dirençli olan yağ birikimi, karın bölgesinde sarkma olan, karın kasları zayıflamış olan yani karın bölgesinde dezenformasyon olan kişilere uygulanmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

Ameliyat öncesinde kişinin yapması gerekenler arasında; aspirin vb. gibi kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durulması, fazla ağrı kesici kullanmaması, işlemden önce sigara ve alkol kullanımını bırakması veya minimum seviyeye indirmesi vb. gibi durumlar bulunmaktadır.  

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

Ameliyat sonrasında oldukça önemli bir süreç olan iyileşme döneminde hastanın sigara ya da alkol alması iyileşme sürecini olumsuz etkiler. İyileşme sürecinin olumsuz etkilenmemesi için karın germe ameliyatı sonrasında hastanın en az üç ay boyunca bu maddelerden uzak durması gerekir.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Ameliyat sonrası hasta 2 ila 3 gün sonra banyo yapmaya başlayabilir. Karın germe ameliyatından sonraki iyileşme süreci oldukça önemli bir süreçtir. Bu süreçte alanında uzman hekiminizin öneri ve tavsiyelerini dikkatle dinlemeniz ve uygulamanız gerekmektedir. Bu önerilerin uygulanmadığı taktirde iyileşme sürecinden istenilen verim alınmayabilmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Ameliyatın fiyatlarını etkileyen farklı faktörler bulunur. Hastanın karın bölgesinde çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelmiş sarkmanın oranı, işlemin yapıldığı bölge, işlemin yapıldığı klinik vb. gibi etkenler ameliyat fiyatlarını etkilemektedir. Bu nedenle karın germe ameliyatı fiyatı ile ilgili detaylı ve net bilgi alınması için hastanın muayene edilmesi gerekmektedir.

https://www.ozanbalik.com/karin-germe-ameliyati/ bilgi için hemen tıklayın.

Defne sabununun faydaları nelerdir başlıklı içerik ilginizi çekebilir.