Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Yıldır, adliye önünde toplanan KESK üyeleri adına yaptığı basın açıklamasında, KESK'li kadınların 205 gündür Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunduklarını bildirdi.

''KESK'in üye ve yöneticilerinin sendikal faaliyetlerini engellemek için istifaya zorlama, sürgün, işten çıkarma gibi engellemeler sıradan olaylar haline gelmişken, şimdi de üyelerimize kadar uzanan gözaltı ve tutuklama operasyonları ile karşı karşıya kaldık ve kalmaya da devam ediyoruz'' diyen Yıldır, şunları söyledi:

''Bugün 4 Eylül. Tam 1 ay sonra, yani 4 Ekim'de yapılacak duruşmaya SES olarak 'Özgür Bırak' sloganıyla katılacağız. AKP'nin ileri demokrasi söylemiyle çıkarmış olduğu yargı paketleriyle tecavüzcüleri, katilleri serbest bırakmasına karşı arkadaşlarımızın cezaevlerinde olmasını protesto edeceğiz. 4 Ekim'de ülkenin dört bir yanından gelen emekçilerle birlikte, mücadele ettiğimiz KESK'li kadın arkadaşlarımızı Canan'ı, Bedriye'yi, Güler'i, Nurşat'ı, Güldane'yi, Belkıs'ı, Hülya'yı, Evrim'i ve Hatice'yi dört duvar arasından çekip alacağız.

Her ne pahasına olursa olsun, parasız, nitelikli, ulaşılabilir, anadilde kamu hizmetinden ve eşit, özgür, demokratik bir Türkiye talebinden asla vazgeçmeyeceğiz.''

Sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından dağıldılar.



AA