TÜRK-İŞ, esneklik, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları, bölgesel asgari ücret, İşsizlik Sigortası Fonu alanlarında çalışanlar aleyhine yeni düzenlemelerin yeniden gündeme taşınmaması gerektiğini söyledi.
TÜRK-İŞ, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, istihdam ve işsizlik sorununa çözüm getirilirken, geçmiş dönemde gündeme getirilmiş ancak işçi kesimi tarafından kabul edilmemiş önerilerde ısrar edilmemesi gerektiğini belirtti.
Çalışma yaşamında karşı karşıya kalınan sorunlar ülkedeki ekonomik ve sosyal gelişmelerin yansıması olarak geniş bir kesimi etkilediğini ifade eden TÜRK-İŞ, şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemizde işsizlik ve yoksulluk can yakmaya devam etmektedir. Ülkemiz, işsizliği, yoksulluğu en aza indirmek, güvencesiz çalışma biçimlerini, taşeron işçiliği tarihe gömmek; sosyal devlet anlayışını tüm kurallarıyla hayata geçirmek, insan onuruna yakışır iş kavramını benimsemek, örgütlenmenin önündeki engelleri Türkiye'nin koşullarına uygun olarak kaldırmak görevi ile karşı karşıyadır. Ülkedeki sosyal eşitsizlik ve adaletsizliklere sosyal devlet anlayışı ve sosyal politikalar çerçevesinde çözüm üretilmesi yeni yasama döneminin gözetmesi gereken temel ilke olmalıdır."
Mesajında, Türkiye'nin yıllardır terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirten TÜRK-İŞ, şunları dile getirdi:
"Terör, Türkiye'de binlerce vatan evladının can kaybına neden olmuştur, olmaya devam etmektedir. Terör artık tarihin derinliklerine gömülmesi gereken bir insanlık suçudur. Türkiye'nin temel sorunlarının çözüm yeri TBMM'dir. Beklentimiz, TBMM'nin yeni dönem çalışmalarında Anayasa değişikliği başta olmak üzere Türkiye'nin demokratikleşmesine ilişkin sorunlara kapsamlı çözüm getirilmesidir."(ANKA)
(AY/ÖMR)