Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen seminere katılan Kore Yabancı Diller Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Soo Hyun Ahn, Kore Katolik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticari Hukuk ve Hukuk Metodolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Young - Jong Yi ve Sun Moon Üniversitesi Hukuku Fakültesi Ticaret Hukuku Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kwan - Hoon Kwak, Kore’de Hukuk danışmanlığı yapan Avukat Burak Karakurt’la birlikte PASİAD’ı ziyaret etti.
 
PASİAD Genel Sekreteri Ersin Karaoğlan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ferhan Merter ve Avukat Vedat Oruç tarafından karşılanan Koreli hukukçular, dernek hakkında bilgi aldı. Karaoğlan, konuşmasında Türkiye ile Güney Kore arasındaki benzerliklere dikkat çekti. “Sizin demokratikleşme tarihiniz bizimkine çok benziyor. Biz ne yaşadıysak siz de benzer süreçleri yaşadınız. Bizim sadece Kore ile değil diğer ülkelerle ile de iyi ilişkilerimiz var. Kendi tecrübelerimizi onlara aktarıyoruz.” dedi.

Genel Sekreter Ersin Karaoğlan, Türkiye’nin son yıllarda yaşanan ekonomik krizden en az etkilenen ülkelerden birisi olduğuna dikkat çekerek, serbest ticaret antlaşmalarının iki ülkenin ticari ilişkilerinin artması için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kore Yabancı Diller Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Soo Hyun Ahn ise kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür ederek Türkiye’yle ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirtti. Prof. Ahn “Bize serbest ticaret anlaşması hakkında fikirlerimiz soruldu. Kendi düşüncelerimiz istendi. Biz serbest ticaret anlaşması meselesinin Türkiye’de bu kadar önemli bir mesele olduğunu bilmiyorduk. Kendi tecrübelerimizi size aktarmak istiyoruz. Sizin de fikirlerinizden istifade etmek istiyoruz.”dedi.
 
Prof. Dr. Soo Hyun Ahn, ABD ve Kore arasında serbest ticaret anlaşmasının sürekli gündemde olduğunu vurguladı. Ancak iki ülke arasındaki anlaşmalarla ilgili tartışmaların devam ettiğine vurgu yaptı.

PASİAD Genel Sekreteri Ersin Karaoğlan ve Hindistan Komisyonu Üyesi Avukat Vedat Oruç, ziyaretlerinin anısına Güney Kore’li hukukçulara çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Güney Kore’li hukukçular, 24 Nisan Çarşamba günü Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Uluslararası Antlaşmalar Işığında Serbest Ticaret Antlaşmaları Semineri’nde birer tebliğ sundular. Grup, Kayseri, Nevşehir ve Kapadokya’yı da ziyaret ederek Anadolu’yu yakından tanıyacak. (2013.04.22)

hukukihaber.net