Merkez Bankası'nın alışılagelmişin dışındaki para politikasının makroekonomik dengesizlikleri gidermede yeterli olmayacağına ilişkin endişelerin artması ve yüksek cari açığın TL'deki değer kayıplarını tetiklemesiyle dolar haftaya 1,73 seviyesini aşarak başladı.

Cuma günü spot kapanış saatlerinde 1,6836 olan dolar bu sabah 1.73'ü aşarak Mart 2009'dan beri en yüksek düzeye çıktı. Dolar 1,7330 TL'ye kadar yükseldi. Euro da 2,48 TL ile rekor kırdı.


Dolar/TL'de yükselişlerin sürebileceğini öngörülürken, Merkez Bankası'ndandöviz alım ihalelerine ara vereceği açıklaması geldi.

"STRATEJİMİZİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi.

"Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Avrupa ülkelerinin kamu borçlarına ilişkin sorunlara çözüm getirmek amacıyla önemli kararlar alınmıştır. Alınan kararların uygulanmasının ve piyasalara yansımasının izleneceği önümüzdeki günlerde döviz alım ihalelerine ara verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir. Bu çerçevede 25 Temmuz 2011 (bugün)'den başlamak üzere döviz alım ihalelerine ara verilmiştir.

Döviz alım ihalelerine ilişkin stratejimiz önümüzdeki dönemde tekrar değerlendirilebilecek ve söz konusu ihalelere yeniden başlanabilecektir."



Sabah