İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukat, haciz işlemi için gittiği Denizli’nin Buldan ilçesinde darp edildi.

Talimat dosyasındaki haciz işlemi için Buldan icra dairesine gelen Avukat, adliye önüne aracını park etti.

Avukat, öğle saatlerinde haciz işlemini uygulamak üzere görevli icra memuru ile birlikte borçlunun sahibi olduğu petrol istasyonuna gitti.

“SEN NEREDE İŞLEM YAPTIĞINI BİLİYOR MUSUN”

İfade tutanağına göre; Haciz mahallinde bulunan görevli, marketin kendisine ait olduğunu petrol istasyonunun borçluya ait olduğunu söyleyip borçluyu telefonundan aradı, borçlu avukata hitaben "Sen nerede işlem yaptığını biliyor musun,  senin a... dinini s..." sözleriyle küfür etti. İcra memurunun da duyduğu küfürlü sözler tutanak tutularak kayıt altına alındı.

Bu esnada borçlunun eşi, haciz işlemine engel olmak amacıyla sürekli bağırarak kargaşa çıkartıp avukatın üzerine yürüyüp, icra memurunca haciz edilen parayı kaçırdı.

Haciz işleminin sona ermesinden sonra akşam saatlerinden adliye önünde bulunan aracının başına giden Avukat, aracının bir tekerinin olmadığını fark etti. Araç kriko ile kaldırılmış vaziyette havada duruyordu.

AVUKATA DEFALARCA YUMRUK

Bu esnada borçlu aracıyla hızlı bir şekilde olay yerine gelerek avukata "Sen benim karıma nasıl bağırırsın" diyerek defalarca yumruk attı. Avukatı yumruklayarak yere düşüren borçlu, avukatın nefes almasını engelleyecek şekilde kafasını sıkıştırıp defalarca yumruk attı. Olayda yaralanan avukatın gömleği de parçalandı.

Çevredeki vatandaşların ayırması üzerine borçlu, avukata "Buldan'ın dışına çıkamayacaksın, Buldan'ın çıkışında beni bekle, seni bulacağım" dedi.

Polis ekiplerinin olay yerine gelmesi üzerine Avukat, darp raporu almak üzerine hastaneye gitti.

ISRARLI TAKİP SONUCU GÖZALTI

Avukatın Denizli Barosu Avukat Hakları Merkezine ulaşması üzerine, merkez başkanı, başkan yardımcısı ve merkez üyesi bir avukat, darp edilen avukata destek olmak adına Buldan'a geldi. Avukatın yaşadığı talihsiz olaya ilişkin tutanak tutuldu. Avukat Hakları Merkezinin ısrarlı takibi sonucu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

TUTUKLANDI

Gözaltı kararı akabinde tutuklama kararı da verilen borçlu cezaevine gönderildi.

AVUKATA SALDIRI GÖZ ARDI EDİLEMEZ

Olaya ilişkin hukukihaber.net’e özel açıklamalarda bulunan Avukat, "Öncelikle desteğini esirgemeyen Denizli Barosu Avukat Hakları Merkezi ve Buldan emniyeti mensuplarına teşekkür ederim" dedi.

Avukat, sözlerine şöyle devam etti; "Ne yazık ki ülkemizde son zamanlarda devletin sağladığı güvenceden kaynaklanan yargı görevi esnasında kamu görevlisi sıfatıyla bulunan tüm avukat meslektaşlarımıza görevinden dolayı saldırılar göz ardı edilemeyecek seviyede arttı. Adaletin küçüleceği ülkelerde, büyük olan artık suçlular olacaktır. Bu gibi elim hadiselerin önüne geçmek ise ancak Adalet teşkilatı öncülüğünde toplumun bilinçlendirilmesi ile olacaktır. J. Amyot'un da dediği gibi "Adaletin hâkim olduğu yerde, silahın yeri yoktur." (hukukihaber.net)