Levent Mazılıgüney, Milli Savunma Bakanlığında iç denetçiydi. Rütbesi, Hava Mühendis Binbaşı’ydı. 15 Temmuz’dan sonra komando yüzbaşı olan kardeşi Ömer Mazılıgüney açığa alınınca ByLock’u duydu. ODTÜ kütüphanesine kapanarak ByLock’u araştırdı. Kardeşi Ömer, 11 Ağustos ve 3 Eylül 2014’te ByLock’a girmiş görünüyordu. Oysa dağda askeri operasyondaydı. 14 Aralık 2016’da “Kardeşinizde ByLock var” denilerek, açığa alındı. Üçüncü kardeşleri Yüzbaşı Kasım Mazılıgüney de ailesinden iki kişi ihraç edildiği için meslekten çıkarıldı.

O günlerde bilirkişi Ahmet Hakan Erdoğan ile temas kurdu. Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre; Erdoğan, gözaltına alınan bir avukatın ‘Freezy’ adlı bir internet platformunda müzik dinlerken, ‘Morbeyin’ üzerinden ByLock’a bağlandığını ortaya çıkarmıştı. Erdoğan, savcılığa sunduğu raporundan Mazılıgüney’e söz etti. Mazılıgüney, raporun fotoğrafını çekerek bilirkişi Koray Peksayar’a ulaştırdı. Bu araştırmalar sayesinde ByLock kullanmadıkları halde kullanmış gibi işlem yapılan 11 bin 480 kişi aklanmış oldu.

Levent Mazılıgüney Ankara Başsavcılığı’na başvurarak, hakkında soruşturma yapılmasını istedi. Başsavcılık 18 Ocak 2018’de verdiği kararda, kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti. Karar üzerine Mazılıgüney, iade için OHAL Komisyonu’na başvurdu. Fakat yanıt verilmedi. Daha önce hukuk da okumuş olan Mazılıgüney, avukatlık bürosunda stajını tamamladı. Şimdi Ankara Barosu’ndan avukatlık talebine yanıt bekliyor.