Sezen ÖZSAVRANGİL / İZMİR (AHT)

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Muzaffer Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında, bazı belediye şirketlerindeki yolsuzluk iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi. Savcı Öztürk'ün bir süre önce yetkileri elinden alınan Belediye Genel Sekreteri Ersu Hızır'ın bir internet sitesindeki açıklamalarını ihbar olarak kabul ettiği öğrenildi.

YOLSUZLUK İDDİASI
İzmir merkezli www.egeninsesi.com sitesi yazarı Süleyman Gençel, Eylül ayı başında eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır ile yediği akşam yemeğinde duyduğunu öne sürdüğü bazı iddiaları kaleme aldı. Gençel, yazısında, Hızır'ın kendisine Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZSU, İZFAŞ, İZULAŞ ve ESHOT ile İmar Müdürlüğü'nde yolsuzluk yapıldığını söylediğini, bunlardan Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da bilgisi olduğunu anlattığını ileri sürdü.

Bunun üzerine Gençel'e "Aziz Kocaoğlu ile ilgili belgeleri sana sızdırabilirim" dediği iddia edilen Ersu Hızır'ın bu yazının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu tarafından yetkileri elinden alındı. Hızır'ın yetkileri, Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Pervin Şenel Genç'e verildi.

GENEL SEKRETERİN YETKİLERİ ALINDI
Hızır'ın, Süleyman Gençel ile yediği yemekten bir süre önce ESHOT'ta yapılan bir ihale nedeniyle ESHOT Genel Müdürü Gül Şener ile arasının açıldığı, Kocaoğlu'nun ise Şener'in arkasında durduğu ve yaşanan olayların perde arkasında bu olayın etkili olduğu iddia edildi. İddialar ve belediyede yapılan görev değişimleri kent gündemine bomba gibi düşerken, basına ve kamuoyuna yansıyan bu bilgileri araştıran Başsavcı Yardımcısı Öztürk'ün, Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Kocaoğlu hakkında dosya hazırladı. İçişleri Bakanlığı'nın dosyaya onay vermesi halinde, Büyükşehir Belediyesi şirketlerindeki söz konusu iddialar ve Başkan Kocaoğlu hakkında soruşturma açılacağı ifade edildi.

SAVCI: "İZİN BEKLİYORUM"
Konuyla ilgili açıklama yapan Başsavcı Yardımcısı Muzaffer Öztürk, "Hazırladığımız dosyayı bakanlığa gönderdik. Soruşturma için izin bekliyoruz. İzin gelirse soruşturma açacağız" dedi.