İzmir'in Spor Toto 1'inci Lig'de yer alan iki temsilcisi Göztepe ile Altay arasında oynanan müsabakanın 19'uncu dakikasında Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu tribüne atılan işaret fişeği ile Mehmet Çakır yaralandı.

Sağlık ekipleri yaralıya müdahale ederken, sahaya atlayan bir Göztepe taraftarı, korner bayrağı direğiyle rakip takımın kalecisi Ozan Evrim'e saldırdı. Evrim, başına aldığı darbeyle yaralandı. 2 yaralı, hastaneye kaldırıldı. Büyüyen olaylar nedeniyle müsabaka tatil edildi.

TOPLAM 21 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Karşılaşmanın tatil edilmesinin ardından soruşturma başlatıldı. Göztepe taraftarları stadı terk ederken, Altay taraftarları ise yaklaşık 7 saat stadyumda bekletildi. Başlatılan soruşturma kapsamında İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, sis bombası ve işaret fişeğinin statta görevli özel ambulans şoförleri A.K. ve H.G. tarafından karşılamadan önce Altaylı taraftarların bulunduğu yerdeki tuvalete saklandığı belirtildi. Şoförlerin, saat 16.34'te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvalete girdiği ve tuvaletten çantasız çıktığı tespit edildi. Polis ekipleri 2 ambulans şoförü ve irtibatta oldukları Altaylı taraftarlar ile Ozan Evrim'e saldıran Göztepe taraftarının da aralarında bulunduğu toplam 21 şüpheliyi gözaltına aldı.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLECEK

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, ambulans şoförlerinin bağlı bulundukları özel ambulans şirketi hakkında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nce idari soruşturma açıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında olayla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirileceği de kaydedildi.

KALECİ OZAN TABURCU EDİLDİ

Öte yandan, başına aldığı darbeler sonucu İzmir'de özel bir hastaneye kaldırılan kaleci Ozan Evrim'in tedavisinin ardından bugün taburcu edildiği belirtildi. İşaret fişeği isabet eden Mehmet Çakır'ın ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

2 AMBULANS ŞOFÖRÜYLE TARAFTARLARIN TELEFON GÖRÜŞME GEÇMİŞİ İNCELENECEK

İzmir'de, Göztepe ve Altay arasında oynanan derbi maçında, Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ı yaralayan işaret fişeği ile diğer suç aletlerini 2 sırt çantasıyla stadyuma soktuğu belirlenip, gözaltına alınan ambulans şoförleri A.G. ve H.K.'nin, polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Saat 16.34'te, Altay tribününün bulunduğu tuvaletlere girdikleri ve çıkarken ise yanlarındaki sırt çantaları olmadığı belirlenen ve yoğun telefon görüşmesi gerçekleştiren 2 ambulans şoförüyle, işaret fişeği ve diğer suç aletlerini kullanan Altay taraftarları D.D., E.Y. ve K.E.'nin cep telefonu kayıtları incelemeye alındı.

Öte yandan, gözaltına alınan 2 ambulans şoförünün fanatik Altay taraftarı oldukları da öğrenildi.

SUÇ ALETLERİNİ STADA SOKANLAR KAMERADA

İzmir'de Göztepe ile Altay arasında oynanan derbi maçında, Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ı yaralayan işaret fişeği ile diğer suç aletlerini 2 sırt çantasıyla stadyuma soktuğu belirlenip, gözaltına alınan ambulans şoförleri A.G. ve H.K.'nin stada giriş anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde; 2 kişinin sırt çantalarıyla misafir tribünü tuvaletine doğru gittiği görülüyor.

AMBULANS ŞOFÖRÜ DAHA ÖNCE DE MAÇLARDA OLAY ÇIKARMIŞ

İzmir'de, Göztepe ve Altay arasında oynanan derbi maçında, Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ı yaralayan işaret fişeği ile diğer suç aletlerini 2 sırt çantasıyla stadyuma soktuğu belirlenip, gözaltına alınan ambulans şoförlerinden A.G.'nin, daha önce bazı maçlarda olay çıkardığı için 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'dan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

MAÇTAN 1 GÜN ÖNCE TARAFTARLARLA BULUŞMUŞ

Şüpheli A.G.'nin maçtan 1 gün önce taraftar grubuyla buluştuğunu ve oradaki konuşmanın ardından işaret fişeklerini stada sokmaya karar verdiği belirtildi. 4 şüphelinin fişekleri Konak ilçesindeki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndan aldıktan sonra sırt çantasıyla A.G.'ye teslim ettiği, sağlık personeli olduğu için aranmayan A.G.'nin de çantayı tuvalete bıraktığı aktarıldı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tuvaletteki çantayı alan bir taraftarın çantanın içerisindeki fişekleri taraftara dağıttığı, fişeklerden birini F.E.'nin ateşlediği öğrenildi. Ambulans şoförü A.G.'nin ifadesi de ortaya çıktı. İfadesinde, taraftarlarla buluştuğunda kendisine fişekleri stada sokması için yapılan teklifi kabul ettiğini söyleyen A.G.'nin maç günü bu eylemi gerçekleştirdiğini ancak çantayı tuvaletten kimin aldığını bilmediğini söylediği öğrenildi.

KALECİYE SALDIRAN TARAFTAR ADLİYEDE

İzmir'de, Göztepe ve Altay arasında oynanan maçta, sahaya atlayıp, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner bayrağı direğiyle saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Göztepe taraftarı M.N.A.'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. M.N.A., saat 16.30 sıralarında adliyeye sevk edildi.

KALECİYE SALDIRAN TARAFTAR 'KASTEN ÖLDÜRME TEŞEBBÜSTEN' MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

İzmir'de, Göztepe ve Altay arasında oynanan maçta, sahaya atlayıp, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner bayrağı direğiyle saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Göztepe taraftarı M.N.A., sevk edildiği adliyede savcıya ifade verdi. İfadesinde olay anında alkollü olduğunu, belirten A., "Bir anda kendimi kaybettim. Olayı hatırlamıyorum" dediği öğrenildi. M.N.A., savcılıktaki ifadesinin ardından 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

‘KORNER DİREĞİ SİLAH SAYILDI’

Cumhuriyet savcısı mahkemeye sevk yazısında şüpheli N. A.’ın, Altay kalecisi Ozan Evrim’in hayatı bölgesi olan kafasının arka ve ense kısmına öldürmeye elverişli bir ‘silahla’ birden fazla kez vurduğu ve eylemine çevredekilerin engellemesi üzerine son vermek durumunda kaldığını vurguladı. A., sevk edildiği mahkemede ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.