Mehmet KAYMAK/ ADANA, (DHA)

Bir ilköğretim okulunda öğrenci velisi, geçen haziran ayında, öğretmen B.U.R.'nin öğrencilere cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Velinin şikayeti üzerine polis, Cumhuriyet Savcısı'nın izniyle psikolog gözetiminde öğrencilerle görüşüp, ifadelerine başvurdu.

Bu görüşmelerde, öğretmenin 1'i kız toplam 11 öğrenciye anal ve oral yolla nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiası ortaya atıldı.

Soruşturmanın ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan B.U.R., suçlamaları kabul etmedi. 10 Haziran'da tutuklanan B.U.R., “Kesinlikle herhangi bir öğrencime cinsel istismarda bulunmadım. Çocukları, sınıfta birbirlerine cinsel organlarını gösterirken gördüm. Ben de kendilerini çağırıp ikaz ettim. Eğer hareketler devam ederse, okul yönetimine bildireceğimi söyledim. Yaptığım ikazlar neticesi beni şikayet etmişlerdir” dedi. 

Cumhuriyet Savcısı'nın soruşturması sonunda, öğretmen hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksul kılma’ suçları iddiasıyla toplam 253 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, son 4 yılda 10- 15'er kez istismara maruz kaldıkları öne sürülen öğrencilerin yapılan sağlık kontrolünde ruh sağlıklarının bozulduğu bildirildi.

Suçlanan öğretmenin cep telefonu ve evindeki 5 CD'de porno içerikli görüntüler bulunduğuna yer verilen iddianamede, “Öğretmenin, öğrencilere ‘Senin puanını azaltırım', ‘Seni sınıfta bırakırım' diyerek tehdit edip, masanın altındaki boşluğa sokup oral ve anal yollarla cinsel istismarda bulunduğu ve bu esnada diğer öğrencilere de kitap okumalarını, ‘Başınızı kitaptan kaldırmanız halinde sıra dayağından geçiririm' dediği öne sürüldü.

DURUŞMASINA 6 GÜN KALA ÖLDÜ

Tutuklanmadan önce prostat kanseri hastalığı bulunan, bu rahatsızlığı nedeniyle testislerinin de alındığı belirtilen B.U.R., Adana'da tutuklu bulunduğu cezaevindeyken yine rahatsızlandı. Bu nedenle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde, tutuklu ve hükümlüler için ayrılan serviste bir süredir kanser tedavisi gören B.U.R., 8 Ekim’de yaşamını yitirdi. Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 Ekim’de yargılanmasına başlanacak iken, ilk duruşmasına 6 gün kala yaşamını yitiren B.U.R.’nin cenazesi, işlemlerin ardından ailesine teslim edilip, toprağa verildi.