Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve barolar, "Şiddete ve angaryaya karşı meslek onurunu ve emeği savunmak için" diyerek Ankara’da Anıtpark’ta “Büyük Savunma Mitingi" düzenlemişti. 

>> Miting haberi için TIKLAYINIZ

TBB’nin Balgat’ta bulunan binası önünde toplanan avukatlar Anıtpark’a yürümüş, avukatlar “Savunmayı savunuyoruz”, “Eşit işe eşit ücret”, “Angaryaya hayır, şiddete son”, “Çoklu baroya hayır”, “Avukat güvende değilse yurttaş tehlikede”, “Savunma boyun eğmeyecek”, “Hak aramanın vergisi olmaz”, “Stajyer avukatlara hazineden ücret”, “Bağımsız yargı, bağımsız baro”, “CMK ücretleri AAÜT'ye eşitlensin”, “AYM kararları uygulansın” gibi taleplerin yer aldığı dövizleri taşımıştı.

4 MİLYON 837 BİN 731 LİRA 

Hukukihaber yazarı avukat Erdost Balcı, TBB'ye mitingin avukatlara maliyetini sordu. TBB'den gelen cevap yazısında mitingin ulaşım, dekor, sahne ve ses sistemleri, organizasyon, iaşe vb. hizmetleri karşılığında yapılan harcamanın 4.837.731,05 lira olduğu bildirildi.

Gelen cevap yazısı üzerine sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getiren Balcı şöyle dedi;

"HİÇBİR SONUCA ULAŞMAYAN MÜSAMERE"

"4.837.731,05 TL DörtMilyonSekizYüzOtuzYediBinYediYüzOtuzBir Türk Lirası Beş Kuruş.

TBB’nin tekrar baro başkanı adayı olmak isteyen meslektaşlarımıza özel olarak hazırladığı, hiçbir sonuca ulaşmayan ilkokul müsameresinin biz avukatlara maliyetini sordum.

Birkaç baro başkan adayı detone sesleriyle şiir okusun, solculuk oynasın, kendini devrimci sansın diye biz avukatların cebinden çıkan rakam yaklaşık 5 milyon Türk Lirasıymış.

Mansur Yavaş’ın baro başkanlarından daha çok ilgi ve alkış gördüğü müsamerenin parası yine biz avukatların cebinden çıktı.

"5 MİLYONUMUZU NE KARŞILIĞINDA HARCADIN"

Şimdi size kalan son saygım ile soruyorum sayın Erinç Sağkan, 5 milyonumuzu harcadın da karşılığında bize ne aldın???"

TBB'den gelen yazı şöyle;