Yakın çekim resimlerde nesneleri tanımlamanın en iyi yolları!

Görüntülerdeki nesneleri tanımlamak için göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz bazı kolay seçenekler burada.

Google Lens'i Google fotoğraflar aracılığıyla kullanın Google

lens, Google tarafından sunulan çok popüler bir yardımcı programdır. Google lens uygulamasını ücretsiz olarak cep telefonunuzdan kolayca edinebilirsiniz. Zaten cihazınızda bulunan resimlerdeki nesneleri tanımlamak istiyorsanız, bunları Google fotoğraflarına yüklemeniz gerekir.

Eğer aşina olmadığınız bir nesneyi tanımlamak istiyorsanız, artık Google fotoğrafları ile yeni bir resme de tıklayabilirsiniz; Resmi Google Fotoğraflar'a kaydettikten sonra, Google lens simgesine dokunmanız yeterlidir.

Mercek simgesine tıkladığınızda, Google, görüntünüzü analiz etmeye ve veri tabanına başvurmaya başlar. Google, görüntüde algıladığı nesnelerle ilgili bilgilerin tam bir listesini saniyelerden kısa bir süre içinde size sağlayacaktır. Ancak şunu bilmelisiniz ki, bir görüntüyü tanımlamak ve hakkında bilgi almak için Google lenslerini kullandığınızda, görüntünün net olduğundan ve bulanık olmadığından emin olmanız gerekir.

olduğunu bilmelisiniz Google merceğinin siz uygulamayı kapatana kadar görüntüyü analiz etmeye devam etme eğilimindeBöylece Google lensleri ve fotoğrafları yardımıyla yoğun sonuçlar elde edebilirsiniz!

Google lens ayrıca size resimdeki metni tarama, e-ticaret mağazalarında resimdeki nesneleri bulma ve diğer ilgili ayrıntılar için seçenekler sunar.

Deneyin Görsel Arama Yöntemi

Görsel arama, adından da anlaşılacağı gibi, metin yerine görselle arama içerir. Bir görüntü üzerindeki nesneleri, yerleri, kişileri ve diğer öğeleri tanımlamak istiyorsanız resimli arama yönteminden kolayca yardım alabilirsiniz.

Google, son yirmi yıldır geriye doğru arama özellikleri sağlıyor, ancak yine de kullanıcıların ilk tercihi değil. Bunun nedeni, Google'ın arama çubuğuna girdiğiniz verileri kaydetme eğiliminde olmasıdır. Girişinizi tüm dünyaya karşı savunmasız hale getirmek istemiyorsanız, üçüncü taraf görsel arama araçlarından yardıma ihtiyacınız var. Aşağıda ayrıntılı prosedürü tartıştık.

Duplichecker – Ters Resim Arama

Duplichecker, birden fazla araç sunan çok ünlü bir web sitesidir. Ters resimli arama bu web sitesi tarafından sunulan ünlü yardımcı programlardan biridir. Bir görüntüdeki nesneleri ücretsiz olarak tanımlamanıza kolayca yardımcı olabilir.

Yapmanız gereken tek şey tarayıcınızdaki ters resim arama yardımcı programını mümkün olduğunca açmak görselle arama, bu nedenle aracın giriş kutusuna giriş olarak yakın çekim resmini girmeniz gerekir. Görseli yükledikten sonra 'benzer görselleri ara' butonuna tıklamanız gerekmektedir. Araç, görüntüyü analiz eder ve veritabanıyla karşılaştırır. Her türlü benzer ve alakalı görüntü ve veriyi saniyelerden daha kısa sürede elde edersiniz.

Araç, beşten fazla farklı arama motoruyla entegrasyona sahiptir, bu nedenle sonuçları oldukça yoğun ve güvenilirdir. Aracın sunduğu sonuçları kolayca inceleyebilir ve görüntüdeki nesnelerin ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Yakın plan bir resimde nesnelerle ilgili detayları bulmak bu arama tekniği ile oldukça basittir.

Bitiş sözcükleri

Bu yazıda, yakın plan resimlerde her tür nesneyi tanımlamanın en önemli iki yolunu tartıştık. Geçmişte yakın plan fotoğraflarda herhangi bir şeyi tanımlamanın manuel bir yolu yoktu. Yine de, bugün kolaylaştı ve bunların hepsi modern teknoloji ve araçlar sayesinde. Google lens, şüphesiz nesne tanımlama için çok güvenilir bir platformdur, ancak yalnızca görüntünün gizliliğini feda etmeye istekliyseniz. Resimlerinizi gizli tutmak istiyorsanız, muhtemelen ters resim arama web sitelerini veya üçüncü taraf araçlarını denemelisiniz. Bunlar hem ücretsiz hem de kullanımı çok kolay. Ters resim arama, bir görüntü ve nesneleri hakkında ayrıntıları bulmak için en iyi çözümdür. Kullanımları hakkında daha fazla bilgi edinmek için araçları kendi başınıza denemenizi öneririz!