DOĞAL DİL İŞLEME TEKNOLOJİSİ

De Jure kurucusu Yunus Berfu Özcan, ileri seviyede hukuki metinleri anlayan doğal dil işleme teknolojisi geliştirdiklerini ve bu sayede karar arama süreçlerini kolaylaştırdıklarını söyledi. Ayrıca makine öğrenmesi teknolojisiyle yapay zekanın günden güne daha kusursuz hale geldiğini ifade etti.

ANAHTAR KELİMELERE BAĞLI DEĞİL

Diğer kurucu avukat Akif Çimen, ise keyifle çalışılan bir karar arama motoru geliştirdikleri için mutlu olduğunu söyledi. Artık anahtar kelimelere bağlı kalmadan özgürce arama yapılabilmesinin önemini vurguladı.

SEMATİK ARAMA TEKNOLOJİSİ

www.dejure.ai’ın site trafiğinin 1 ay gibi kısa sürede %400’ün üzerinde büyümesi hukukçuların semantik arama teknolojisine gösterdikleri ilgiyi gösteriyor. Genç ve iştahlı bir ekibe sahip dejure.ai’ın etkisini önümüzdeki dönemde daha çok hissedeceğimizi düşünüyoruz.

HEDEF YURT DIŞI

Ekip, önümüzdeki dönemde global’e de açılma hedefinde. Bu doğrultuda Almanya, Avusturya ve İsviçre kıta avrupası hukuk ülkelerinde blok bir karar arama teknolojisi hazırlıklarına da başlamış durumdalar.

Amerika’da da Casetext’e güçlü bir rakip olarak konumlanmak istediklerini, bu doğrultuda 2024 yılında Anglo Sakson hukuku çalışmalarına başlama hedefinde olduklarını söyleyebiliriz.

Ülkemizde hukuk teknolojilerini bir üst lige taşıyacaklarını düşündüğümüz dejure.ai’ın yurtdışında da başarıya ulaşması bekliyoruz. (hukukihaber.net)