47 Barodan 92 temsilcinin katıldığı toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından TBB Yönetim Kurulu TÜBAKKOM Koordinatör üyesi Av. Hicran Kandemir ve TÜBAKKOM Dönem Sözcüsü Av. Ilgaz Lale Kocakundakçı’nın konuşmalarıyla başladı.

Kandemir, TÜBAKKOM’un kuruluşundan bu yana kadın mücadelesine liderlik yaptığına dikkat çektiği konuşmasında, kadın kazanımlarına ilişkin saldırıların yoğunlaştığı bu dönemde daha etkin olmasına ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, “Daha çok çalışacağız, daha çok dayanışacağız” dedi.

Kocakundakçı da, geçen toplantıdan bu yana hak ihlalleri ve hukuksuzlukların derinleştiğine dikkat çekerek, nice mücadeleler sonucunda kazanılmış hakları ihlal edecek her türlü eylem veya söyleme karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Toplantı divanının oluşturulmasını takiben, TÜBAKKOM 3. Altı Aylık Faaliyet Raporu okundu.

Daha sonra toplantıya katılan Genel Üyeler ve katılımcı Baro temsilcileri, toplantının ana gündeminde yer alan; Medeni Kanun Çalıştayı, Baroların Adli Yardım Sorunları (Görevlendirme ve Ödenek), 6284 Uygulama Sorunları (İstatistiki veriler) ve Eylem Planı (Somut Öneriler) konularında görüşlerini dile getirdi. Toplantı, Barolardan gelen gündem önerileri değerlendirilerek sona erdirildi.