CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, soru önergesinde 28 Şubat süreci olarak da adlandıran dönemde Genelkurmay Karargahı’nda yapılan ve hâkimler ile Cumhuriyet savcılarının katıldığı brifingin son günlerde yeniden gündeme geldiğini belirterek, “Bahsi geçen brifinge katılan hâkim ve Cumhuriyet savcıları kimlerdir? Hâlâ görevde bulunan HSYK, Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile Hâkimler ve Cumhuriyet Savcılarından hangileri Milli Güvenlik Akademisi’nde yapılan program ve seminerlere katılmış, sertifika almıştır?” diye sordu.
 
Soru önergesini yanıtlayan Ergin, soru önergesine konu edilen ve 28 Şubat süreci olarak adlandırılan dönemle ilgili olarak Genelkurmay Karargahında brifing yapılmasına ve katılım sağlanmasına ilişkin Adalet Bakanlığında herhangi bir kayıt ve istatistik verinin bulunmadığını söyledi.

 -49 KİŞİ EĞİTİMLERE KATILDI-

 Devlet Personel Başkanlığınca yürütülen Milli Güvenlik Akademisi eğitim ve öğretim faaliyetleri kapsamında, 1995 ilâ 2010 yılları arasında Adalet Bakanlığında genel müdür yardımcısı, daire başkanı, tetkik hâkimi ve adalet başmüfettişi olarak görevli 49 kişinin bu eğitimlere katıldığını belirten Adalet Bakanı, bunlardan 12'sinin değişik unvanlarla halen bakanlıkta görev yaptığını kaydetti.

 Ergin, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliği tarafından Adalet Bakanlığına iletilen 11 Haziran 2012 tarihli yazıyla, Kurul kayıtlarında, soru önergesine konu edilen brifinge veya Milli Güvenlik Akademisinde yapılan program ve seminerlere hâkim ve Cumhuriyet savcılarının katılımına ilişkin olarak herhangi bir bilgi ve belgenin bulunmadığının bildirildiğini belirtti.

 ANKA