Sevil ERKUŞ
 
Muhammed Taha G. (58) Ahmet Duran Y. (58) ve Göksel G. (33) adlı üç Türk’ten ikisinin Türkiye vatandaşlığı bulunduğunu belirten Türk yetkililer, diğerinin 2005 yılından Türk vatandaşlığından çıktığını söyledi.

Federal Mahkeme’nin Türk istihbarat servisi için çalıştıkları suçlamasıyla ikisi Türkiye vatandaşı üç Türk için 11 Kasım 2014 tarihinde yakalama kararı çıkartmış, Muhammed Taha G. ile Göksel G. Frankfurt havaalanında, Ahmet Duran Y. ise Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki evinde gözaltına alınıp daha sonra çıkarıldıkları Federal Mahkeme tarafından tutuklanmışlardı.

Dava dosyasının önümüzdeki hafta avukata verileceğini belirten yetkililere göre, böylece Türk vatandaşlarının neden suçlandıklarının detaylarıyla anlaşılacak.

Üç Türk’ün Almanya’da yaşayan Türkler ve örgüt yapılaşması hakkında bilgi topladıkları iddia ediliyor.

"BAĞ YOK"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "biri Alman vatandaşlığına geçen üç kişinin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ya da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile bir bağı olmadığını" söyledi.

Alman makamlarının Türkiye'nin ilgili başkonsolosluğuna bilgi verdiğini ifade eden Çavuşoğlu, başkonsolosluğun süreci takip ettiğini, kendilerinin de durumu yakından izlediğini kaydetti.