Ankara Barosu'na üye yaklaşık 11 bin avukat, 62. Olağan Genel Kurulu'da 1'i bağımsız 7 aday arasından başkanını seçmeye hazırlanıyor. 2 yıldır Ankara Barosu Başkanlığı'nı yürüten Avukat Metin Feyzioğlu, "Dertlerimizi dertleşerek çözemeyeceğimiz ortada" diyerek sorunların çözülmesi için harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. 

Başkanlık için bağımsız Bülent Turhan Gündüz, Baro'da Birlik Grubu'ndan Avukat İlhan Şevki Masarifoğlu, Baro'da Değişim Grubu'ndan Avukat Eyüphan Korkmaz, Demokratik Sol Avukatlar Grubu'ndan Avukat Metin Feyzioğlu ve Avukat Recai Rahim Görgülü, Devrimci Demokrat Avukat Grubu'ndan Avukat Medeni Ayhan ve Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Alpaslan Sucu, başkanlık için yarışacak. Adaylar, Ankara Adliyesi'ndeki panolara vaatlerini ve yönetim kurulu adayı listelerini asarak seçim çalışmalarını yürütürken 2 yıldır Ankara Barosu Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, meslektaşlarına başkanlığı döneminde yaptıklarını anlatıyor. Avukat Hüseyin Özarslan'ın ofisinde meslektaşlarına baro olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Feyzioğlu, bir gün içinde 18 saat mesai yaptığını, 11 bin avukatın sorumluluğunu taşıdığını ifade etti. Avukat Hakları Merkezi'ni işlevsel hale getirdiklerini kaydeden Feyzioğlu, bu merkezde artık 7/24 avukat bulunduğunu, çalışan sayısını 3'ten 30'a çıkardıklarını, bir avukatın Emniyette veya başka bir yerde sorun yaşaması halinde bizzat Ankara Barosu yönetimi olarak müdahale ettiklerini belirtti. 

-KARISINI DÖVMEK İÇİN ÖZEL COP YAPTIRAN KOCALAR VAR-
 
"Dertlerimizi dertleşerek çözemeyeceğimiz ortada" diyen Feyzioğlu, sorunların çözülmesi için harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Ankara Barosu'na başkanı olduğu dönemde, Türkiye'de ilk kez kadına ve çocuğa şiddet sorununu ele aldıklarını ve bu sorunun çözüme kavuşturulması için "Gelincik" adlı projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Feyzioğlu, "Çalışmalarımızı daha ileriye taşımak, Türkiye'ye yaymak için bütün gayretimizle çalışacağız" dedi. "Gelincik Projesi" hakkında bilgi veren Feyzioğlu, Türkiye'de onlarca kadının dövüldüğünü, sığınma evlerinin azlığından dert yanıldığını, bir adım atmak yerine herkesin birbirine baktığını söyleyerek, "Gelincik Projesinde" gelinen noktayı şu sözlerle değerlendirdi: 
"Karısını dövmek için özel cop yaptıran kocalar var. Biz bu projeye başlamadan önce kendimizi eğiteceğiz dedik. Şiddete maruz kalanlarla iletişim kurabilmesi için bu merkezde çalışan avukatlarımızı eğittik. Oluşturduğumuz özel telefonu artık operatör değil, kadın avukatlarımız açıyor. 4 aracı bu işe tahsis ettik. Yardım çağrısında bulunan kadınları evlerinden alıp onlara yol haritası çizip, avukatlık hizmeti verip, sığınma evine gidene kadar eşlik ediyor, onları hiç bir aşamada yalnız bırakmıyor ve sarıp sarmalıyoruz. Acıdır ama bazen 4 araç bile yetişmiyor. Proje hayata geçeli 1,5 yıl oldu ve bu sürede 11 bin kadına hizmet etmişiz. İki belediye destek verdi ve sığınma evi açtı. Projenin bütçesi Ankara İl Özel İdaresi tarafından finanse ediliyor, avukatlık hizmetleri de Adli Yardım Fonu'ndan karşılanıyor. Dert yanmadık baro olarak bir adım attık ve inanılmaz sonuçlar aldık." 

-YASA İZLEME ENSTİTÜSÜ KURDUK-
 
Hiç bir sorunun bugünden yarına çözülmediğinin, 2 avukatın 365 gün karşılıklı dert yanmasının sorunları çözmediğinin altını çizen Feyzioğlu, Türkiye'de ilk kez Yasa İzleme Enstitüsü kurduklarını kaydetti. Aynı çatı altında, avukatların, milletvekillerinin, öğretim görevlilerinin çıkarılması planlanan, çıkarılan yasaları avukatlara hakim ve savcılara anlattığını belirtti. Feyzioğlu, genç avukatların asliye ticaret, ağır ceza, istinaf, bölge idare mahkemeleri ile Yargıtay ve Danıştay'da dava takip etmelerini yasaklayan taslağın geri çekilmesini sağladıklarını kaydetti. Feyzioğlu, büyük mücadele yürüterek mesleki kıdemi 10 yılın altında olan genç avukatları iş yapamaz hale getirecek projeyi engellediklerini ifade etti. Metin Feyzioğlu, Türkiye ve dünya açısından hukukun üstünlüğü ilkesinin egemenliği her günden daha çok önem arz ettiğini ve bugüne kadar yaptıkları çalışmaları daha da ileriye taşıma düşüncesiyle aday olduğunu ifade etti.

Anka