Olay, dün saat 16.00 sıralarında Hamidiye Mahallesi Park Caddesi’ndeki İnegöl Tapu Müdürlüğü'nde meydana geldi. Yanlarında çalışan Özlem A.'nın boşanma avukatlığını yapan Mustafa Furkan Soydan ile eşi İrem Soydan, mal paylaşımı için İnegöl Tapu Müdürlüğü'ne gitti.

KURŞUN YAĞDIRDI

Üzerine kayıtlı taşınmazlara tedbir işlemi yapıldığı sırada öfkelenen Özlem A.'nın boşanmak istediği eşi Ekrem A., belindeki tabancayı çıkararak avukat çifte kurşun yağdırdı. Soydan çifti kanlar içerisinde yere yığılırken, şüpheli olay yerinden otomobiliyle kaçtı.

Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralanan avukat çift, çağırılan ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan çiftin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

MEMLEKET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Olayı duyan Memleket Partisi İlçe Başkanı Yasemin Soydan, yaralanan oğlu ve gelinini hastanede ziyaret etti.

YAKALANDI

Şüpheli Ekrem A., polis tarafından, İnegöl'ün kırsal Hamitabat Mahallesi'ndeki evinde yakalandı. Gözaltına alınan Ekrem A.'nın, "Eşimle görüşmeme müsaade etmediler. Ben de bir anlık öfkeyle ateş ettim" dediği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Ekrem A., ‘Adam öldürmeye teşebbüs’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

TBB saldırıyı kınadı;

AVUKATA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN CAYDIRICI ÖNLEMLERİN ALINMAMASI, HER GEÇEN GÜN YENİ SALDIRILARA YOL AÇMAKTADIR

27.01.2023 günü Bursa İli İnegöl İlçesinde iki meslektaşımıza yönelik olarak gerçekleştirilen silahlı saldırı haberi ile bir defa daha sarsılmış durumdayız.

Meslekleri gereği müvekkilinin yanında, tapu müdürlüğünde bulunan meslektaşlarımız, kadına yönelme ihtimali bulunan bir aile içi şiddet olayında davanın ve uyuşmazlığın tarafı olarak görülerek silahlı saldırıya maruz kalmışlardır.

Şiddetin günden güne artmasına, her geçen gün yeni bir saldırıya maruz kalmamıza rağmen hak ve adalet mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz.

Henüz hafta başında, görev ve sorumluluk sahibi yetkilileri bir an önce saldırıların ve şiddetin önlenmesi için gerekli yasal değişiklikleri yapmaya davet etmişken, ne yazık ki bugün de bir başka elim saldırıya maruz kalmış haldeyiz.

Artık şiddeti kınayan açıklamalar yerine, faillerin cezalandırıldığını, şiddetin engellendiğini görmek ve duyurmak istiyoruz.

Bursa Barosu'na ve meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu öldürmeye teşebbüs olayına dair hukuksal sürecin etkin bir şekilde ilerlemesi için sonuna dek takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiriyoruz.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AVUKAT HAKLARI MERKEZİ