AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi Yasası çalışmasına değindi. Muhalefeti büyükşehir belediyesi yasasıyla ilgili halkı yanlış bilgilendirmekle suçlayan Bozdağ, "Daha önce İstanbul'un il sınırlarını Büyükşehir belediyesi yaptık. Kocaeli'nin il sınırlarını daha önceden büyükşehir belediyesi yaptık şuanda uygulanıyor. Ankara'nın ve diğer Büyükşehirlerinin sınırlarını bir cetvelle normal sınırların dışına taşıdık, oralarda da yıllardır bu uygulama devam ediyor. Biz bir adım atarken bunun arazide ölçümünü biçimini yapıp bunun faydasını zararını değerlendirip ondan sonra bunun adımlarını atıyoruz ve şimdi baktık ki İstanbul'da çok başarılı, Kocaeli'de çok başarılı öyleyse biz Türkiye'nin başka illerine de bunu taşıyalım bu başarıyı oralarda da gösterelim istedik. Her yer Büyükşehir anlayışıyla olsun. Artık Büyükşehir olan yerlerde bütün yerleşim yerlerindeki anlayışlar mantıklar şehircilik anlayışıyla yapılacak." dedi. 

AK Parti olarak her zaman milletin hayrına olan işleri yapmaya çalıştıklarını kaydeden Bozdağ, şunları kaydetti: "Köylerimizin hakları hukukları da korunmaktadır. Orman köylerimizin, diğer köylerimizin ve kapanan belde belediyelerimizin haklarını hukuklarını koruyan ve onlardan eski düzende olduğu gibi istifade etmesini sağlayan, bunlar satıldığı veya başka suretle değerlendirildiği zaman öncelikle oranın hizmetine tahsisini sağlayan kanunlar hükümler koyduk. Ama buna rağmen gidip koca koca vekiller gezip böyle bir şey yok diye milleti kandırmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Kanunda 'A' yazıyor bunlar gidip 'B' diye konuşuyorlar. Kanun da işin aslı böyle yazıyor, bunlar gidip vatandaşa işin aslı öyle değil böyle diye anlatıyorlar. Tıpkı 12 Eylül'de Kenan Evren'i yargılayamazlar diye millete yalan söyledikler gibi. Bu konuda da aynı şeyi yapıyorlar. Siz bilesiniz ki biz doğru olanı yaptık. Milletimizin hayrına yararına olanını yaptık. Seçim var, milletimizin kahir ekseriyeti Büyükşehirlerde yaşıyorlar, biz bunun bir faturası varsa onu göze alarak yaptık. Eğer kaybedecekse AK Parti kaybedecek." 

"BU MİLLETİN VİCDAN TERAZİSİNİN AYARLARI SAĞLAMDIR" 

Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle belediye hizmetlerinden vatandaşların daha fazla yararlanacağını söyleyen Bozdağ, "Bu muhalefet niye telaş ediyor anlamıyorum. Herkesi bir telaştır almış gidiyor. Niye telaş ediyorsun sen. Madem yanlış yaptıysak millet bedelini ödetir. Doğru yaptıysak o zaman çık doğrusunu anlat. Millet doğru yaptınız diye takdir edecek diye korkuyorsan bu milletin terazisi doğru tartar. Ben Türk milletinin vicdan terazisinin bu güne kadar yanlış yaptığına hiç şahit olmadım. Ne bugün ne de geçmişte tarih de şahit değildir. Bu milletin vicdan terazisinin ayarları bozuk değil sağlamdır, tartısı da her zaman doğrudur. Biz hep ona güvendik, o sayede adımlarımızı attık, bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Büyükşehir yasası yürürlüğe girdikten sonra Büyükşehir belediyesinde olan kardeşlerim şunu söyleyecekler, 'keşke bu adımı hükümetlerimiz daha önce atmış olsalardı, niye bu kadar beklediler' diye hepsi bu noktada teşekkür edeceklerdir. Biz buna yürekten inanıyoruz. Hiç boş yere uğraşmasınlar, bu millet yalancıyı da doğru olanı da, iftira edeni de dürüst olanı birbirinden ayırır. Biz milletimize güvendik, yaptığımız her işte milletimize inanarak adımlar attık. Türkiye Büyükşehir belediye yasasıyla daha güçlenecek daha ileri bir noktaya gidecek. ve oralardaki hizmetler daha iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.