"KIZI AYARLADIM" DİNLEMEYE TAKILDI
Tarım işçisi elçiliği yapan Hakkı A., iddiaya göre, sevgilisi Gülbani D.'den, cinsel ilişkiye girmek için yaşı küçük kız çocuğu bulmasını istedi. Gülbani D. de, komşusu A.C.'yi, "Öksüz çocuklara yardım dağıtılacakmış. Kızın G.C. de benimle gelsin onu AK Parti'ye kayıt ettirip yardım alalım" diyerek kandırdı. Anne, kızı G.C.'nin Gülbani D. ile gitmesine izin verdi. 28 Ekim 2010'da küçük kızı yanına alan Gülbani D. cep telefonuyla Hakkı A.'yı arayarak, "Kızı ayarladım. Okuldan getiriyorum. Eczaneye gidip en kuvvetli ilacı alacağım. Merkez Park'a geliyoruz. Kıza da meyve suyuna ilacı koyup içireceğim. Ancak 50 lira isterim" dedi. Bu telefon konuşması, bir cinayet olayı ile ilgili yapılan telefon dinlemesine takıldı. Teknik Takip Büro Amirliği polisleri Ahlak Bürosu ekiplerine ya ihbar yaptı ve küçük kızın götürüldüğü yer bildirildi.

İLAÇLI MEYVE SUYU İÇİRDİLER
Ahlak Bürosu polisleri, Merkez Park'ta önlem alırken, bir süre sonra Gülbani D., küçük kızı kendilerini bekleyen Hakkı A.'nın yanına götürdü. Parktaki restoranda yemek yedikten sonra Gülbani D., aldığı meyve suyunu içine uyuşturucu özelliği bulunan bir ilaç (insidon) koyup kıza içirdi. Hakkı A. da uyuşturucunun etkisiyle kendinden geçmeye başlayan kıza, iddiaya göre, "Senin sevgilin var mı? Eğer ben senin yaşında olsaydım seni kaçırırdım. Davulcuları çağırır evlenirdim. Öyle bir şey olsa sen ne derdin?" dedi. Zaman zaman da Hakkı A., küçük kızı alıştırmak için sevgilisi Gülbani'ye sarılıp öptü. Ahlak Bürosu polislerince, her hareketleri saniye saniye takip edilen ve uzaktan görüntüleri ve fotoğrafları çekilen Hakkı A. ve Gülbani D. küçük kızı cinsel ilişki için evlerine götürürlerken yakalandı.

Son anda kurtarılan G.C. annesine teslim edilirken; tutuklanan Hakkı A. ve Gülbani D. yaklaşık bir yıldır yargılandıkları Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. ?Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından haklarında 29'ar yıl hapis cezası istenen sanıklardan Gülbani D., son savunmasında, sevgilisi Hakkı'nın isteği üzerine küçük kızı kandırdığını itiraf ederek, sevgilisinin alkollü olduğu zamanlar kendisinden genç kız getirmesini istediğini söyledi. Bunun üzerine G.C.'yi parka götürdüğünü anlatan Gülbani D., "Amacım Hakkı'nın kızı küçük görüp cinsel isteklerinden vazgeçmesiydi. Parkta buluştuk. Parkta, döner yedik, çerez ve meşrubat içtik. Eve giderken polisler yakaladı" dedi.

Evli ve 8 çocuk babası Hakkı A. da, sevgilisinden cinsel ilişki için 18-19 yaşlarında kız istediğini doğrularken, G.C.'ye küçük olduğunu görünce bir şey yapmadığını söyleyip, "İlk görüşte ayrılacaktım. Ancak ?karnımız aç' dedikleri için karınlarını doyurdum. Daha sonra gitmeleri için kendilerine minibüs parası verdim" dedi.

"SENİN YAŞINDA OLSAYDIM SENİNLE EVLENİRDİM"
G.C. ise daha önce annesi ile geldiği duruşmada, sosyal hizmet uzmanı eşliğinde verdiği ifadede Gülbani'nin kendisine aldığı meyve suyunu tadı değişik olduğu için içmediğini, parkta Hakkı A.'nın, Gülbani'ye para verdiğini belirterek, "Hakkı'nın bana bir teması olmadı. Ancak, parkta otururken, ?Ben senin yaşında olsaydım davul zurnalı düğün yapar seninle evlenirdim. Sen beni kaç yaşında görüyorsun?' dedi. Gülbani de, ?Şaka yapıyor' dedi. Minibüse doğru giderken polisler geldi" dedi. Anne A.C. ise, sanıklardan şikayetçi olup, olay sonrasında Hakkı A.'nın kardeşlerinin şikayetten vazgeçmesi için kendisine daire teklif ettiklerini, Gülbani'nin ailesinin ise evine saldırıp kendisini darp ettiğini söyledi.

13'ER YIL HAPSE MAHKUM OLDULAR
Mahkeme heyeti, Hakkı A. ve Gülbani D.'ye cinsel tacizden 1'er yıl 6'şar ay, ?Çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da 12'şer yıl olmak üzere toplam 13'er yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum etti.


Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)