GAZZE (AA) - Hamas, İsrail'in işlediği suçlar karşısında hareketin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve direniş gruplarının sabrının tükenmek üzere olduğunu bildirdi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, Filistinlilerin barışçıl yollarla hareket etmek istediğini, ancak İsrail güçlerinin katliamlara devam etmesine daha fazla tahammül edilemeyeceğini belirtti.

Filistin halkının düzenlediği barışçıl yürüyüşlere katlanamayan İsrail güçlerinin giderek daha fazla kan döktüğünü söyleyen Hayye, "Filistinli direniş grupları ve Kassam Tugaylarının sabrı tükenmek üzere." dedi.

Hayye, bugün masum sivilleri katleden bu saldırıların yanıtının Arap ve Müslümanlar tarafından tüm başkentler, Gazze, Batı Şeria, Filistin ve diasporalarda düzenlenecek eylemlerle verilmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail'in bu katliamların ve ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasının bedelini ödemesi gerektiğini kaydeden Hayye, "Bu barış yanlısı hareket devam ediyor ve bu kapsamdaki tüm faaliyetleri destekliyoruz. Halkımız işgal güçleri mağlup olana kadar durmayacak." diye konuştu.

Hayye, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması kararının tüm sonuçlarının sorumluluğunun Washington yönetimine ait olduğunu belirterek, bunun silinmeyecek bir suç olduğunun altını çizdi.

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenliyor.

İsrail askerleri, Gazze sınırında bugün düzenlenen gösterilerde şimdiye kadar 55 Filistinliyi şehit etti, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere 2 binden fazla Filistinliyi yaraladı.