Faizsiz konut imkanı sunan devlet kurumu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'dır. Başvuru şartlarını sağlayan kişilerin başvuru bedelini yatırarak kuruma başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapan kişiler belli kategorilere ayrılarak çekiliş yapmaktadır. Bunun sonucu olarak da taksitle faizsiz ev sahibi olunabilmektedir.

Özel sektörde bu imkanı sunan firmalar ise altın gününe benzer bir sistem ile çalışmaktadır. Kişiler aylık yapacakları taksit tutarına göre gruplara alınmaktadır. Bu grupta her ay çekiliş usulüyle belirlenen bir kişiye ev alınmaktadır. Firmalar komisyon veya katılım bedeli ile çalıştıkları için faiz veya peşinat talep etmemektedir. Yani tamamen faizsiz konut alma imkanı sunulmaktadır. TOKİ ile ev alan kişiler yalnızca kurumun sunmuş olduğu evleri satın alabilmektedir. Özel sektörde faaliyet gösteren firmalar ise satın alınacak konutu belirlememektedir. Kişi bu seçiminde tamamen serbesttir.

Faizsiz Konut Alma İmkanı Sunan Firmalar

Faizsiz ev alma imkanı sunan firmalar şu şekilde belirlenmiştir:

- Eminevim

- Katılımevim

- Fuzulev

- Tasarruf.com

- Birevim

- Birikimevim

Fuzulev Faizsiz Konut İmkanı

Fuzulev faizsiz ev alma imkanı sunan firmalardan birisidir. Firmanın faizsiz konut alma sisteminin genel özellikleri şu şekilde belirlenmiştir:

- Faizsiz olarak konut satın alınabilmektedir.

- Vade farkı talep edilmemektedir.

- Taksit miktarı kişinin ödeme gücüne göre belirlenmektedir.

- Konut almak için konut sınırlaması bulunmamaktadır. Türkiye'de bulunan herhangi bir ev satın alınabilmektedir.

- Firma çekilişleri noter huzurunda gerçekleştirmektedir. Bu sayede çekilişlerin güvenilirliği sağlanmaktadır.

- Firma sisteme kayıt yaptıran kişiler için peşinat ödemeyi zorunlu kılmamıştır. Bununla birlikte ödemelerini rahatlatmak isteyen kişilerin peşinat ödemesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

- Firma ödeme sıkıntısı yaşanması halinde taksit dondurma imkanı sağlamaktadır.

- Sisteme katılan kişilere kira yardımı yapılmaktadır. Bu sayede çekilişte ilk sıralarda çıkmayan kişilere yardımcı olunmaktadır.

- Firma tarafından erken ödeme imkanı sunulmaktadır.

- Grupta bulunan herkesin ödemesi bitene kadar konut üzerinde ipotek hakkı tesis edilmektedir. Bu sayede gruptaki kişilerin ödeme yapması garanti altına alınmaktadır.