Tapu devrinin ne demek olduğunu öğrendikten sonra bu işlemin nasıl yapıldığı, işlem için hangi belgelerin gerekli olduğu gibi sorular ev almak isteyen kişilerin aklında bulundurduğu konulardır. Tapu devri yaptırmak isteyen kişilerin Tapu Müdürlüğünden randevu alması birinci koşuldur. Tapu Müdürlüğünden edinen bilgilerle tapu devrinin oldukça basit olduğu anlaşılabilir.

Ayrıca Tapu Müdürlüğü aracılığıyla parsel sorgulama yaptırmak da mümkündür. Parsel sorgulama teknolojinin gelişmesiyle online olarak da yapılabilir.

Tapu Devri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gerekli işlemler için tapu sorgulama randevusunu online olacak şekilde almanız mümkündür. Tapu devri istenen belgeler eksik olduğunda gerçekleştirilmeyen bir işlemdir. Bu sebeple alıcı ve satıcı tapu devri için getirmesi gereken belgeleri eksiksiz olacak şekilde tamamlamalıdır. Böylece kolaylıkla tapu devri yaptırmak mümkündür.

Alıcı ya da satıcıdan herhangi biri Tapu Müdürlüğünden randevu almazsa tapu devri gecikebilir. Bu sebeple ikisinin de tapu devri için randevu alması istenir. İşlem için istenen temel belge tapunun fotokopisi ya da kendisidir. Tapu olmadığı zaman doğal olarak devir işlemi de gerçekleştirilmez. Ayrıca alıcı ve satıcının nüfus cüzdanı temsil belgesi de müdürlük tarafından istenen belgeler arasındadır.

Kredisiz Ev Almak Mümkün Müdür?

Tapu işlemleri demişken kredisiz ev imkânından bahsetmemek olmaz. Günümüzde kredi alacak kadar maddi imkânı olmayan kişiler artık faiz ödemeden ev sahibi olabiliyor.

Eğer kredisiz ev almak isteyenler arasında siz de varsanız Birikimevim sayesinde bütçenize uygun ev alabilirsiniz. Ayrıca faizsiz ev alırken peşinatlı ya da peşinatsız ödeme şekliyle maddi olanaklarınıza uygun olan ödeme şeklini seçebilirsiniz.

Günümüzde senetle ev almak isteyen çok sayıda insan vardır. Kredisiz ev imkânı çeşitli kampanyalar takip edildiğinde elde edilebilir.

Kaynak: https://www.birikimevim.com