Bursa Adalet Sarayı önünde tutulan nöbete; Ankara, Antalya, Aydın, İzmir, Kocaeli, Yalova Baro Başkanları ile Mersin, Diyarbakır, Van barolarının başkan vekilleri ve İstanbul Barosu'ndan da 30 avukat katıldı. Nöbete avukat milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Sezgin Tanrıkulu ve Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Asude Şenol da destek verdi.

“ANAYASA UYGULANAMAZ VE MECLİS ÇALIŞAMAZ HALE GETİRİLMİŞTİR”

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, burada yaptığı konuşmada, “Maalesef ülkemiz gün geçtikçe, demokratik, laik, hukuk devleti yapısını yitirmektedir. Özellikle 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün ardından, temel hak ve özgürlükler ile savunma mesleğinin icrası kısıtlanmış, OHAL kalkmasına rağmen, fiili uygulama ve düzenlemelerle adeta olağanlaşmış, anayasa uygulanamaz ve meclis çalışamaz hale getirilmiştir” dedi.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ise “Biz, vatandaşlar özgür bir coğrafyada yaşasınlar diye nöbetteyiz” dedi.

“EFELENMENİN EN İYİSİNİ BİZ BİLİRİZ”

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan ise “Cumhuriyet tarihinin en ağır ve karanlık sürecinden geçiyoruz. Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, demokrasi, özgürlüklerde haritada yerlerini göstermekte zorlanacağımız bazı üçüncü dünya ülkelerinin gerisine düştük. Bugün yargıya duyulan güven tarihin en dip seviyesine düşmüştür. Bunun sorumlusu avukatlar değildir” ifadelerini kullandı.

“BİZDEN İSTEDİKLERİ SUSMAMIZ, BİAT ETMEMİZ”

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de “Bizden istedikleri susmamız, biat etmemiz, vazgeçmemiz. Ama yanılıyorlar. Susmayacağız, biat etmeyeceğiz. Vazgeçmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
CHP’nin hukukçu milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise nöbette yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Geçmişte yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı sorunu vardı. Tartışırdık. Ama şimdi Türkiye'de yargı yok. Yargının kendisi yok. Ha Karayolları Bölge Müdürlüğü ha adliyeler. Türkiye'nin 81 iline yayılmış adaletsiz ortam var.”