Edinilen bilgiye göre Abdullah T., bir süre önce Öznur Tufan'ın yeğenini tabanca ile yaraladı. Daha sonra yakalanan saldırgan, çıkartıldığı mahkemece cezalandırılarak cezaevine gönderildi. Geçtiğimiz aylarda tahliye olan T., Tufan tarafından kendisine açılan tazminat davasını öğrendi. Öznur Tufan ve avukatı Servet Bakırtaş'ı arayan saldırgan, davanın geri çekilmesini istedi. Ancak avukat ve kadın, bu isteği reddetti. Bunun üzerine T., defalarca arayarak tehdit etmeye başladı.

DAVA GERİ ÇEKİLMEYİNCE DEHŞET SAÇTI

Davanın geri çekilmemesi üzerine Abdullah T., önce Servet Bakırtaş'ın Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'ndeki bürosuna gitti. Burada Bakırtaş'ı öldüren T., daha sonra kendisine dava açan Öznur Tufan'ın Büyükçekmece'deki işyerine geldi. Ateş açan T., Tufan'ı boynundan yaraladıktan sonra kaçtı. Öznur Tufan ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

71 yaşındaki Öznur Tufan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırganın emniyetteki işlemleri sürüyor. Öznur Tufan'ın vurulduğu anlar ise işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

"BİR SENEDEN BERİ TEHDİT EDİYORDU"

Yaşananları anlatan Tufan'ın komşusu, "Olay, Bahçelievler'deki bir tartışmadan çıkıyor. Orada Öznur Tufan'ın yeğenini vurdu. Çok şükür ölmedi. Bu cezaevine girdi. Beş yıl yattı. Bu hapishaneden çıktı. Tazminat davası açılmış. Bu davayı kaldıramadı. Bir şey yapacak durumda değildi. Bir seneden beri tehdit ediyordu. Çekmediler. Bu da bugün geldi vurdu" dedi.

SALDIRGAN GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan saldırgan avukatlık bürosuna girip çıkarken güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde saldırganın elinde mavi bir poşet olduğu görülüyor.

YAKINLARI AVUKATLIK BÜROSUNA GELDİ

Öldürülen avukat Servet Bakırtaş'ın vurulduğu haberini alanlar, Bakırköy'de bulunan bürosunun önüne geldi. İncelemelerin ardından Servet Bakırtaş'ın cenazesi, bürodan çıkarıldı. Cenaze büronun bulunduğu apartmandan çıkarılırken, Servet Bakırtaş'ın eşi olduğu öğrenilen kişi sinir krizi geçirdi. Cenaze aracına konulan Servet Bakırtaş'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

"OFİSTE SALDIRIYA UĞRAMIŞ, 2 KURŞUNLA VEFAT ETMİŞ"

Servet Bakırtaş'ın üvey oğlu Ali Selçuk Meriç ise, "Ofiste saldırıya uğramış. 2 kurşunla vefat etmiş. Benim babam, dostlar sağ olsun. Davanın ayrıntılarını bilmiyorum ama kendi meslek hayatımızda böyle şeylere çok alışkınız. Tehdit edildiğini bana söylemedi ama mesleki olarak alışkın olduğumuz için paylaşmayız böyle şeyleri" dedi.

"SERVET TERTEMİZ, MELEK GİBİ BİR AVUKATTI"

Servet Bakırtaş'ın arkadaşı avukat Alaiddin Kölgesiz, "Servet, bizim arkadaşımızdı. 25 senedir tanırım, Servet tertemiz, melek gibi bir avukattı. Servet, ceza davaları almazdı, hukuk davaları alırdı. Bu cinayetin sebebi de bir hukuk, tazminat davasından kaynaklanıyormuş. Yaralamadan kaynaklı bir tazminat davası varmış, Servet onun vekaletini almış. Öldüren kişi önce Serveti, davacı kadını da vurmuş. Avukatlar bu kadar bu kadar korumasız olması, bu denli basit bir sebepten insanların öldürülmüş olması benim çok ağrıma gidiyor" diye konuştu.

Menfur saldırıyı kınıyor, ailesine, sevenlerine ve hukuk camiasına başsağlığı diliyoruz.