ANKARA– AKP’nin başkanlık sistemi önerisinin de yer aldığı, yeni anayasada Türkiye’nin yönetim modelinin belirleneceği TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısına açlık grevleri engeli çıktı. Önerisini komisyona sunmayan BDP’li üye Ayla Akat Ata, “Açlık grevleri sürerken bu koşullar altında, bu nitelikle bir çalışmanın gerekliliğini ve yararını yeniden değerlendirmek durumundayız” dedi. 

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni Anayasanın yasama ve yürütme ile ilgili bölümlerini tartışmak için sabah saatlerinde toplandı. Siyasi partiler bugünkü toplantıda başlık altında yer alacak maddeleri tartışacaktı. Ancak AKP ve CHP yeni anayasada yasama ve yürütme ile ilgili tekliflerini sunarken, MHP ve BDP toplantıya eli boş geldi. MHP, teklifini redaksiyon çalışması nedeniyle tamamlayamadığını ve gün içinde vereceğini söyledi. 


BDP ÖNERİ VERMEDİ 

BDP’li Ayla Akat Ata ise tekliflerinin hazır olduğunu belirterek partisinin bugün Diyarbakır’daki MYK toplantısında önerinin ele alınacağını belirtti. Ata, “Açlık grevleri sürerken bu koşullar altında, bu nitelikle bir çalışmanın gerekliliğini ve yararını yeniden değerlendirmek durumundayız” dedi. 
Komisyonun toplanarak maddeleri tartışması için bütün partilerin önerilerinin masada olması gerekiyor. BDP’nin önerisini sunmaması halinde bölümün görüşmelerine geçilemeyecek.



RİFAT BAŞARAN- radikal.com.tr