Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, halen Yargıtay’da üye olarak görev yapan bir hakimin eşi olan N.T isimli kadın, 4 Eylül 2012’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hizmet binasına geldi ve savcılıkta şef olarak görev yapan L.Ö ile görüşmek istedi. İki kadın Başsavcılığın kafeteryasına bir araya geldi. N.T, L.Ö’ye Yargıtay Üyesi olan kocasıyla “ne tür bir ilişkisi olduğunu” sordu. L.Ö ise herhangi bir ilişkisi olmadığını ve kendisini sadece Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak çalışması nedeniyle tanıdığını söyledi.


 
Bu duruma kızan N.T, “Sen nasıl kocamı ayartırsın, ben iki tane çocuk verdim, hayatımı onlara feda ettim” diyerek L.Ö’ye hakaret etti. İki kadın arasındaki tartışmanın alevlenmesi üzerine N.T, iki tabakla iki tuzluğu yere fırlatarak kırdı ve L.Ö’yü darp etmek istedi. Ancak araya giren görevliler N.T’yi uzaklaştırdı. 

Olayla ilgili tutanak Yargıtay Başkanlığı’na gönderildi. Başkanlık da 6 Eylül 2012’de N.T, hakkında, “kamu malına zarar verme” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma tamamlanarak N.T hakkında “Olası kasıtla kamu malına zarar verme” suçundan dava açıldı. Mahkemece kabul edilen iddianamede, “Şüphelinin kamu kurumuna ait olduğunu bildiği iki servis tabağı ile iki tuzluğu L.Ö’ye öfkelenerek yere atmak suretiyle kırması, eyleminde bu nesneleri yere attığında kırılacaklarını öngörmesine rağmen eylemini gerçekleştirmesi sebebiyle olası kasıtla kamu malına zarar verdiği” belirtilerek 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.