S.D’nin eski eşi İzzet Çetinkaya Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi vererek S.D’nin sahte evrak düzenleyerek babası ve annesine sağlık karnesi çıkardığı ihbarında bulundu. S.D., bunun üzerine Danıştay ve Ankara 15. İdare Mahkemesi’ne başvurarak hakkındaki iddiaların ortaya çıkarılmasını istedi.
 
Kararda davacı ile davalıyı karıştırdı
 
15. İdare Mahkemesi de hukuka aykırılık tespitinde bulunmadığı için dava konusu işlemin iptaline karar verdi. Bunun üzerine eski eşi Çetinkaya hakkında iftira davası açan S.D., kendisine iftira atan eski eşinin cezalandırılmasını istedi. Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Çetinkaya beraat etti. Ancak beraatın gerekçesini yazan mahkeme hakiminin şikayete konu davacı ve davalıları karıştırdığı ortaya çıktı.
 
Temyiz et, davayı tekrar görelim
 
S.D’nin şikayeti üzerine Danıştay’ın soruşturma yapması İzzet Çetinkaya tarafından yapılan bir şikayetmiş gibi gösterilirken iftiranın unsurlarının oluşmadığı kaydedildi. S.D. gerekçeli karardaki hatayı fark edince, mahkeme hakimiyle görüşerek Danıştay’da başlayan soruşturmanın kendisinin şikayeti üzerine başladığını belirtti. Bu durum karşısında karışıklık yaptığını itiraf eden mahkeme hakimi “Gerekçeli karar yazıldı artık düzeltemeyiz. Temyiz edin davayı tekrar görelim” cevabını verdi.
 
Mahkeme hakiminin bu tavrı sonrası S.D davayı temyiz ederken yanlışlık yapan mahkeme hakimini de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayet etti.