Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve Bölge Adliye Mahkemelerinin iş hukuku alanındaki kararlarının değerlendirildiği sempozyum iki gün sürecek.

Türkiye Adalet Akademisi ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) arasında 2021 yılında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen ve Bölge Adliye Mahkemelerinin iş hukuku alanındaki kararlarının değerlendirileceği sempozyumda protokol tarafından açılış konuşmaları yapıldı.

Sempozyumda, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Seyok, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ve Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Sempozyumda akademisyenler tarafından tebliğler sunulacak ve değerlendirme yapılacak.

Yargı, öğretim üyeleri, işçi ve işvereni aynı platformda bir araya getiren Sempozyumun, Bölge Adliye Mahkemeleri iş hukuku daireleri arasındaki uygulama birliğinin sağlanmasına ve çalışma hayatına katkı sağlanması bekleniyor.