İstanbul’daki üniversitelerin hukuk fakültesi öğrencileri İstanbul (Çağlayan) Adliyesi’nde İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç ile bir araya geldi. İstanbul Barosu Genç Avukatlar Merkezi’nin düzenlediği etkinlikte Av. Filiz Saraç, Adliyedeki Baro Binasında Hukuk Fakültesi öğrencilerine Baro’yu, Baro çalışmalarını ve Baronun Adliye içerisindeki hizmetlerini anlattı. İstanbul Barosu Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. Bahar Güldaş’ın da yer aldığı buluşmada Başkan Av. Filiz Saraç Saraç, mesleğe ve Baro’ya ilişkin öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Hukuk Fakültesi öğrencileri Genç Avukatlar Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Deniz Özgür Uygun’un eşliğinde sırasıyla, 27. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı ve 10. Aile Mahkemesi Hakimi ile de görüşmeler yaptı. Görüşmeler, öğrencilerin mesleğe ilişkin soru ve cevapları eşliğinde devam etti.

Geleceğin Hakim, Savcı ve Avukat adaylarına İstanbul Adliyesi tanıtıldı, mahkemeler ve kalemler anlatıldı. Adliye turunun son durağı olan Baro odasında hukuk fakültesi öğrencileri ile Genç Avukatlar Merkezi Yürütme Kurulu Üyeleriyle sohbet gerçekleştirildi. Avukatlık mesleği ve fakülteden mezun olduktan sonra mesleğin ilk yılları ile alakalı öğrencilerin soruları İstanbul Barosu Genç Avukatlar Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Deniz Özgür Uygun tarafından cevaplandırdı.

Genç Avukatlar Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Kübra Nur Kaygusuz da disiplin ve meslek kurallarına ilişkin bilgiler aktardı.

Adliye ziyareti ve yapılan görüşmeler ile Hukuk Fakültesi öğrencileri gerek yargının üç unsurunu tanıma, gerekse meslek hayatlarına dair öğrendiklerini uygulamada görme fırsatı elde etmiş oldular.