Özbek, Çelik’in HSYK’ya yönelik eleştirilerine ilişkin ANKA’nın sorularını yanıtladı. Hüseyin Çelik’in açıklamalarını televizyondan izlediğini ifade eden Özbek, "Ben de konuşmalarının bir kısmını izleyebildim. Bize göre çok tahlisiz bir beyandı. Hangi amaçla söylenmiş bilemiyorum. Tabi son günlerde buna benzer ifadelere sıkça rastlıyoruz" dedi.

-"İFADELER TAMAMEN REFERANDUMU ETKİLEMEYE YÖNELİK"-

Çelik’in sözlerinin "Referanduma ilişkin halkı etkilemeye yönelik" ifadeler olarak değerlendiren Özbek, şöyle konuştu:

"Böyle şey olur mu? Bu kadar iddialı bir şey söylemek için, Kurulu bu derece hasım gibi görebilmek için, ellerinde bir takım şeylerin olması lazım. Bunlar çok yanlış şeyler. Kurul, elbette ki yargısal bir mekanizma değil. İdari bir kuruldur. Yargısal faaliyet yürütmüyor. Tekrarlıyorum, ifadeler tamamen referandumu etkilemeye yöneliktir."

-"HUKUKSAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ"-

Çelik’in ifadelerinin Kurulca değerlendireceklerini ifade eden Özbek, konuya ilişkin hukuksal haklarını da kullanacaklarını dile getirdi. Özbek, referandum sürecinde bu tür ifadelerle sıkça karşılaşacaklarını da sözlerine ekledi. Özbek, "Sözler halkı etkilemeye yöneliktir. Örneklerini de çok görüyoruz" diye konuştu.

-KARARNAME HAFTA BAŞINA-

Özbek, hakim ve savcılara yönelik yaz kararnamesine ilişkin ise kararnamenin hafta başında Kurul’un gündemine gelebileceğini söyledi. Özbek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in görev yeri değişikliği söz konusu mu? şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Gündemimizde yok. Kararname olmadığı için, bu tür bir değerlendirme yapmadık. Süreç, tüm arkadaşlarımız gibi Cihaner hakkında da aynı. Şuanda kararname çalışması olmadığı için bir şey diyemeyeceğim."



Anka