Mustafa ÖZDABAK

İSTANBUL - GERÇEĞİN ve Adaletin Peşindeyiz yazılı bir pankart açarak, Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapan EDP’liler, ‘Kenan Evren ressam değildir’, ’Paşa paşa yargılanacaksın’ diye slogan attılar.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi tarafından 12.30’da düzenlenen basın açıklamasında konuşan İstanbul il örgütünden Ayla Şaşan, "Umarız 31 yıl sonra, 12 Eylül darbecileri yargılanacak. Nihayet referandumdan 7 ay sonra, bir savcı 12 eylül darbecileri hakkındaki, suç duyurularını soruşturmakla görevlendirildi. Referandumdan, bu yana her ayın 12’sinde meydanlara çıktık. Adalet nöbeti tuttuk. Sokaklarda 12 Eylül işkencelerini anlatmaya çalıştık. Dava, vakit geçirmeden açılmalıdır. Biz müdahil olmaya, belgelerle, tanıklarla yardımcı olacağımızı, tüm kamuoyuna duyuruyoruz. 12 eylül darbecilerine ve zihniyetine son verilmesinin diğer adımı ise, katılımcı, adil, demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir anayasanın hazırlanmasıdır. Önümüzdeki en önemli görevlerden biri de budur. 12 Eylül mağduru olan herkese, suç duyurusunda bulunmaları için çağrı yapıyoruz" dedi.

Daha sonra soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir’e bir mektup postalandı. Mektupta; "Darbeler sürecinin sonra ermesi ve demokrasinin normalleşmesi konusunda, büyük önemi olan 12 eylül soruşturmasında, hızlı, etkin, adil bir hukuk sürecinin gerçekleştirilmesini talep ediyoruz" denildi. (dha)