Adıyaman Cumhuriyet Savcılığı, KKTC’nin resmi talebi üzerine, depremde yıkılan ve 35 kişilik Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımı kafilesine mezar olan Otel hakkında soruşturma başlattı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şöyle konuştu: “Bakanlar Kurulu’nun konuyla ilgili olarak yaptığı toplantıya başkanlık ettim. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na Otel’in çökmesiyle ilgili adli soruşturma başlatılması ve binanın enkazı kaldırılmadan numune alınması taleplerimizi ilettik. Resen soruşturma başlatıldığı yanıtı geldi. İnşallah adalet yerini bulacak. Ben ve hükümetimiz konunun takipçisi olacağız.”

YIKILAN BİNALARA 3 TUTUKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da “Bölgede yıkılan binalarla ilgili 134 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 3’ü tutuklandı” dedi.

GÜRCİSTAN YOLUNDA YAKALANDI

Adıyaman’da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Y. K. ve eşi S. K., Gürcistan’a kaçmak için geldikleri İstanbul Havalimanı’nda yakalandı. Çiftin üzerinden 16 bin dolar ve 20 bin TL çıktı. Çift, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. (Hürriyet)