Mersin Barosu konferans salonunda düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Avukatlık Akademisi Başkanı Av. Hasan Canacankatan, staj eğitim süreci hakkında stajyer avukatları bilgilendirerek, başarılı bir staj dönemi diledi.

Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, stajyer avukatlara ikinci dönemin ilk dersinde avukatlık mesleğinin tanımı ve tarihsel gelişimi, işlevi, amacı, sorunları ve geleceği, başarılı avukat olmanın koşulları, Avukatlık Kanunu’nun getirdiği yükümlülükler hakkında bilgiler vererek, mesleki tecrübelerini paylaştı. Özdemir, “Avukatlık mesleği, hukuk, ahlak, vicdan üçgeninde oluşan bir meslektir. Hukuk kurallarına uymak, mesleğin onuruna yakışır şekilde giyinmek, davranmak zorundasınız. Bunu sadece iş hayatınızda değil, yaşamınızın her alanında yapmak zorundasınız. Barolar ve avukatlar, halkın en güvendiği meslek grubudur. Deprem bölgelerine destek için ilk giden avukatlar olmuştur. Halkımızın avukatlara güveni bu nedenle daha da artmıştır. Mersin Barosu olarak, staj döneminizde yaşayacağınız her sorunda her zaman yanınızda olacağız. Başarılı bir staj dönemi diliyorum” dedi.

Stajyer avukatlar, Baro yönetimine ve Avukatlık Akademisi Eğitim Birimleri Merkezine vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etti.