Komisyonda konuşan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Bu tasarıyla, zihniyet dönüşümünü gerçekleştirmeliyiz. Ailenin korunması önemli, ancak kadının şiddetten korunması da aynı derecede önem arz etmektedir." dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ise kadına şiddetin önemli kısmının aileden kaynaklandığını ifade ederek, "Hukuk devletinin birinci görevi bireyi korumaktır. Kadını aile tanımının içine sokmak, onu birey olarak ikinci plana atıyor." diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Öztürk "Sayın Bakan'ı toplumsal çığlıklara kulak vermesi nedeniyle kutluyorum. Kendisi, iyi niyetli olarak emek vermektedir. Bu tasarıyla ilgili de aynı inanç içindeyim." ifadesini kullandı. 

Toplantıda söz alan Bakan Şahin ise kanun yapım tekniğiyle ilgili bazı yanlış anlaşılmaların Alt Komisyonda düzeltildiğini ve Alt Komisyonun çalışmalarını hızlı bir şekilde ve uzlaşı içinde gerçekleştirdiğini ifade etti. Tasarının adının değişmesi ile ilgili önerge üzerine Bakan Şahin, tasarıda 'medeni haline bakılmaksızın kadın' şeklinde güçlü bir tanımın yer aldığını ve bu nedenle 'aile' tanımının ön plana çıkmasının söz konusu olmayacağını ifade etti. Şahin tasarıda yer alan 'toplumsal cinsiyet' kavramının da uygulamada yaşanacak sıkıntıların önüne geçmek amacıyla 'kadın-erkek' olarak düzenlendiğini kaydetti. 



(CİHAN)