Hakim Mahmud Kemal el Raşid, mahkemenin hala "gerekçelerin" tamamlanması için çalıştığı bildirdi. Hakim, duruşmanın açılışında yaptığı konuşmasında da "Bu küçük bir anlaşmazlık değil, milletin davasıdır" dedi.

Kahire'nin doğusundaki Polis Akademisi'nde görülen duruşmada Mübarek, oğulları Ala ve Cemal, dönemin İçişleri Bakanı Adili ile altı yardımcısı hazır bulundu. Tekerlekli sandalyeyle duruşma salonuna getirilen Mübarek ile iki oğlunun avukatlarına zafer işareti yaptığı görüldü.

'BERAAT KARARI BEKLİYORUZ'
AA muhabirine konuşan Mübarek'in savunma heyetinden Faysal el-Uteybi, "Arapların lideri" olarak nitelendirdiği Mübarek ile diğer sanıklar hakkında beraat kararı çıkmasını beklediğini söylemişti. Uteybi, sonuç ne olursa olsun Mısır yargısının vereceği karara saygı duyacaklarını ve adalete güvendiklerini ifade etmişti.

'BERAAT ÇIKARSA SÜRESİZ EYLEM YAPARIZ'
Mısır'da 25 Ocak 2011'deki devrim sırasında yakınları öldürülenler ise Mübarek'in bugünkü duruşmada suçsuz bulunması halinde Tahrir Meydanı'nda süresiz eylem yapacaklarını açıklamışlardı. Mübarek destekçileri ise beraat kararı verilmesi durumunda başta Kahire olmak üzere ülke genelinde kutlamalar tertip edeceklerini duyurmuşlardı.

Kahire Ceza Mahkemesi, Mübarek'in, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasını bugüne ertelemişti. Mübarek, iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile altı yardımcısı, 25 Ocak 2011 devriminde "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlanıyor.