Mübaşirler adına konuşan Kemal Duman, çok mağdur durumda olduklarını ifade ederek, yargı paketlerinde yardımcı hizmetler sınıfında olan mübaşirlerin genel hizmetler sınıfına alınması için bir düzenleme yapılmasını istedi.
Bursa Adliyesi'nde görev yapan onlarca mübaşir, eşitlik ve adalet istediklerini belirterek, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaret etti. Adliyelerin sesi olan mübaşirler, bu kez de kendi haklarını duyurabilmek için bağırdı. Sınıf farkından dolayı hiç bir gösterge alamayıp, müdürlük sınavlarına giremediklerini ifade eden mübaşirler, ne memur, ne de hizmetli olduklarını söyledi. Bir mübaşirin oğlu olduğunu ifade eden Başkan Yalçın, mübaşirlerin meselelerinin çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Meslektaşları adına konuşan 4. İş Mahkemesi Mübaşiri Kemal Duman, çok mağdur durumda olduklarını ifade ederek, "Sınıfımız, yardımcı hizmetler sınıfında olduğu için hiç bir ek gösterge alamıyoruz. Ne memur ne de hizmetliyiz, arada kalmış durumdayız. Genel hizmetler sınıfındaki işleri yapmamıza rağmen iş sınıfa geldiğinde yardımcı hizmetlerde gözüküyoruz. Yapılacak kanuni bir düzenlemeyle bizlerin de genel hizmetler sınıfına alınmamızı istiyoruz" dedi.


"YARGI PAKETİNDE BİZE DE YER VERİLSİN"
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Bursa milletvekillerinden Kemal Şerbetçioğlu'nun teşebbüsüyle mübaşirlerin sınıf değişimiyle alakalı kanun tasarısına bir ek madde konulmasının kendilerini çok sevindirdiğini hatırlatan Duman, "Fakat 15 gün sonra Bakanlar Kurulu'nda yapılan görüşmelerde bizim hakkımızdaki bu düzenleme tasarıdan çıkarıldı. Eşitlik ilkesine aykırı olan bu durum bizi hayal kırıklığına uğrattı. 3. yargı paketi meclise sevk edilmiş durumda. Bizim isteğimiz bu mağduriyetimizin giderilmesine yönelik bir düzenleme yapılmasıdır. Bununla ilgili yetkililerden destek istiyoruz" diye konuştu.


"ASKERİ YARGIDAKİ MÜBAŞİRLERE TANINAN HAK BİZE DE TANINSIN"
İtfaiye çalışanları, infaz komu memurları ve bekçilerin, en son da 21 Mart'ta Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı askeri yargıda görevli mübaşirlerin genel hizmetler sınıfına geçtiğini kaydeden Kemal Duman sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu eşitlik ilkesine aykırı bir durumdur. Milli Savunma Bakanlığı'nda çalışan mübaşirler genel hizmetler sınıfında. Adliyede daha yoğun, adliyenin en büyük emekçisi olan bize ise bu hak tanınmıyor. Bunu herkes bilir ki mübaşir olmadan duruşma olmaz, kalemde işler yürümez, keşif hiç yapılmaz, arşivden dosya çıkarılmaz. Yani mübaşir arşiv memurluğu yapıyor. Tebligat memurluğu yapıyor. Fakat bunlar hep genel hizmetler sınıfındaki görevlerdir".


"HAKSIZLIĞIN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ"
Adliyeye memur alımlarında 70 puanla zabıt katibi alındığını, fakat mübaşir olabilmek için en az 88 puan alınması gerektiğini ifade eden Duman, "Şu an Bursa adliyesinde çalışan mübaşirlerin yüzde 60'ı yüksek okul ve fakülte mezunudur. Adliyenin her biriminde çalışabilecek kapasitededirler. Küçük bir hizmet içi eğitim kursuyla her görevi yapabilecek arkadaşlarımız var. Fakat bunlar da yapılmıyor. Sadece bizler için 2 yılda bir göstermelik olarak görevde yükselme sınavı açılıyor ve 5-6 kadro ancak veriliyor. Bursa adliyesinde 3 tane tebligat memurluğu kadrosu var. Üçü de genel hizmetler sınıfında. Arşiv memurluğu bu da genel hizmetler sınıfında. Biz bu görevlerin hepsini yaptığımız halde hala yardımcı hizmetler sınıfındayız. Göreve geldiği zaman 'Yapacaksınız', sınıfa geldiği zaman 'Yardımcı hizmetlerdesiniz'. Biz bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz" dedi.


AK Parti İl Başkanı Yalçın ve Avukat Cemalettin Torun'a bir dosya da sunan mübaşirler, tek tek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Yalçın'dan destek çözü alan mübaşirler, bu meselenin çözümü için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.



İHA