ISPARTA (İHA) - 

Eğitim-Sen üyesi Halil İbrahim Özçimen hakkında, 13 Mayıs 2007 de Cumhuriyet Mitingine katıldığı ve 19 Mayıs törenlerinde öğrencilerine 'Atatürk'e ve Cumhuriyet'e sahip çık' yazılı tişörtü giydirdiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Halil İbrahim Özçimen hakkında açılan idari soruşturmada verilen maaş kesme cezasına ilişkin karar Isparta İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Ardından Özçimen, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu ve Iyaş Selçuklu İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Karaca hakkında toplam 10 bin TL'lik tazminat davası açtı ve Isparta Asliye Hukuk Mahkemesi de toplam 4 bin 500 TL'nin Özçimen'e ödenmesine karar verdi. Ancak bu karara davalılar Yargıtay'da itiraz etti. Yargıtay 4. Dairesi itirazı reddetti. Yüksek Mahkeme, kararında 'Kararın dayandığı kanıtlara yasaya uygun gerektirici nedenlerle, özellikle delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik görülmemesine göre tarafların yerinde
bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün onanmasına ve 285 TL'lik mahkeme masrafının davalılara yüklenmesi' ifadelerine yer verdi.

YARGITAY'A EMSAL KARAR VERDİ
Emekli öğretmen Eğitim-Sen üyesi Halil İbrahim Özçimen, müdürlerin Atatürkçü ve demokrat öğretmenler üzerindeki baskılarını Türkiye'nin birçok yerinde görmenin mümkün olduğunu belirterek, "Yargıtay'ın vermiş olduğu bu karar emsaldir. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri artık bu karardan bir sonuç çıkarmalı ve rahatsız olmalı. 27 yıllık öğretmenim. Ismarlama soruşturmalarla hakkımda iddialarda bulundular. Ama ne mutlu ki bana ben haklı çıktım" dedi.

Özçimen, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bin 500, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz'ın 500, Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu'nun bin ve dönemin Iyaş Selçuklu İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Karaca'nın bin 500 TL'yi yasal faiziyle birlikte kendisine ödemek zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

İSTİFA EDİN
Kararı değerlendiren Eğitim Sen Isparta Şube Başkanı Erol Kökten de, "Üyelerimize karşı organize bir şekilde saldırı ve sindirme politikası güden, her fırsatta emrindeki teftiş ekibiyle saldırılarını cezalarla süsleyen Milli Eğitim Bakanlığı ve Isparta Milli Eğitim Müdürü yetkilileri, hukuk dışı davranışların cevabını aldı. Hukuk dışı tüm saldırılara aynı cevabı daha önce de almıştınız" diyerek Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ve ekibini istifaya çağırdı.