Sakarya Barosu yapılan 51'nci Genel Kurulun ardından yeni yönetimini seçmek için sandık başına gitti. Yapılan seçimde aday olan Avukat Zafer Kazan aldığı 179 oyla Baro'nun yeni başkanı oldu

Sakarya Barosu'na kayıtlı 400 avukat yapılan 51'inci Genel Kurul toplantısının ardından yeni başkanını seçmek için sadık başına geçerek yeni yönetini belirledi. Yapılan seçimde başkanlığa Zafer Kazan, Kubilay Köse ve Nazmi Erişir aday olarak yarıştı.

Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde oy kullanımı sabah 9.00 saatlerinde başladı. Baro'ya kayıtlı 400 avukat yeni yönetim kurulunu belirlemek için oy kullandı. Oy kullanımı saat 17.00'da sona erdi ve seçim kurulu sandıkları açtı.

Açılan sandıklar seçim kurulu tarafından sayıldı. Oy sayımı sırasında tüm avukatlar salonda pür dikkat sonuçları bekledi. Başkanık için yarışan Zafer Kazan, Nazmi Erişir ve Kubilay Köse oy sayımı sırasında salonda endişeli bir şekilde sonuçların açıklanmasını bekledi.

YENİ BAŞKAN ZAFER KAZAN
Seçim kurulunun açıkladığı sonuçlar göre toplam 393 avukat oy kullandı bunların 16'sı boş oy kullandı. Başkanlık yarışını kazanan Avukat Zafer Kazan 179 oy, Avukat Kubilay Köse 108 oy, 90 oy da Avukat Nazmi Erişir aldı. Baro Başkanı seçilen Zafer Kazan sonuçları öğrenince büyük sevinç yaşadı. Salonda diğer avukatların tebriklerini kabul eden Kazan gazetecilere de kısa bir açıklama yaptı.

Bu seçimde kendisinin değil, Baro'nun kazandığını söyleyen Kazan,"Ben kazandım olarak yorumlamıyorum, Baro'muz kazandı olarak yorumluyorum. Umarım bu süreçte hukukun üstünlüğü, adalet, demokrasi ve savunma hakkının ciddiyetle savunulduğu ve geliştiği bir süreçte ona hizmet etme imkanı buluyoryuz. Bu sürecin baromuza şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Savunma bir gün herkese lazım olacak" şeklinde konuştu.

Seçim kurulu başkanın belirlenmesinin ardından, yönetim kurulu için kullanılan oyun sayımına geçti. Yaklaşık 20 kişilik yönetim kurulu üye adayı bulunan listeden 10 kişi yönetim kurulu üyesi olarak seçilecek. Bunun dışında Baro Disiplin Kurulu'na 5 kişi, Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine 3 ve Baro Denetim Kurulu'na 3 kişi seçilecek.