İstanbul'da Kadıköy ve Beşiktaş Belediyelerinin ihalelerine giren bir işadamı, Tekin'in başkanlığını yaptığı Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği hakkında Ağustos 2010'da İstanbul Valiliği Dernekler Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi. Dilekçede, “Bizlerin iş aldığı CHP'li belediye başkanları bazı dernek ve vakıflara bağış yapmamız konusunda bizleri zorlamakta ve bağış yapmadığımız zaman iş vermemekle tehdit etmektedir” dedi.

İşadamı, CHP'li başkanların kendilerini Tekin'in derneğine bağış yapmaları için yönlendirdiklerini belirtti. Dilekçede, “Özellikle Kadıköy ve Beşiktaş Belediyelerinden imar ruhsatı alanlardan zorla derneklere bağış yaptırılmaktadır” dendi. Dilekçede, “Bu belediye başkanları bizlere Cumhuriyet mitinglerine otobüs kiralatmış ve yanımızda çalışanları da bu mitinglere göndermemiz için baskı uygulamışlardır” ifadeleri dikkat çekti. Bunun üzerine görevlendiren 3 müfettiş usulsüzlükler belirledi. 2 Mart 2011 tarihli raporda, derneğe ait 2008-2009 yılı İşletme ve Karar Defterlerinin çalındığının bildirildiği yer aldı.

2009'dan sonra tutulan kayıtların ise “tasdiksiz” olduğu belirtilen raporda, Tekin hakkında 500 TL idari para cezası verilmesi ve Şişli Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması istendi.

Rapor üzerine İl Dernekler Müdürlüğü 15 Mart 2011'de Tekin'e cezasını bir ay içinde ödemesi için tebligat yaptı.


STAR GAZETESİ