TUBİTAK 1512 ARGE projesi olan dejure.ai hukuki metinleri anlayan yapay zekâya sahip arama motoru için İstanbul, Ankara, Antalya Barolarıyla Eylül ayında protokol imzalamıştı. Eylül ayında ilgili anlaşmaları hukukçulara duyurmuştuk. (Karar arama motoru dejure.ai İstanbul, Ankara ve Antalya Baroları ile protokol imzaladı)

dejure.ai barolarda yapılan genel kurullardan sonra baroların yeni yönetim kurulları ile iletişime geçerek teknolojileri ve yürüttükleri ücretsiz kullanım kampanyası hakkında bilgi verdi. Yapılan görüşmelerden sonra İzmir, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Diyarbakır, Afyon ve Ardahan Baroları ile de işbirliği protokolü imzaladı.

İşbirliği protokolü doğrultusunda dejure.ai anlaşma yaptığı barolara üye avukat ve stajyer avukat sayısı kadar 3 aylık ücretsiz kampanya kodu veriyor. Anlaşma yapılan barolar kampanya kodunu üyelerine dağıtarak ücretsiz olarak arama motorundan faydalanmalarını sağlıyor.

Geçtiğimiz Hafta Kullanıma Açtıkları Literatür Arama Motoru Hukukçuların Beğenisini Topladı

dejure.ai içtihat arama motorundan sonra literatür arama motoru ile de hukukçuların takdirini kazanmaya devam ediyor. Literatür için de anlamsal arama yapmanın sağladığı kolaylık hukukçuların doğru kaynağa daha hızlı ulaşmasına imkân tanıyor.

Anlamsal (Semantik) Arama Öne Çıkmalarını Sağladı

Geleneksel arama motorlarına kıyasla öne çıkmalarını sağlayan makine öğrenmesi destekli doğal dil işleme teknolojisi, anlamsal arama ile rahat ve keyifli bir arama deneyimi yaşatıyor.

Arama barında hukukçular tarafından anlatılan uyuşmazlığı anlayan yapay zekâ, veritabanında anladığı anlamı arayarak buluyor. Bu sayede arama barında kelime isabeti aramak yerine aranan anlamı ifade etmek mümkün hâle geliyor.

Makine Öğrenmesi ile Yapay Zekâ Eğitilmeye Devam Ediyor

Binlerce kullanıcıya çok kısa sürede ulaşan dejure.ai; hukukçuların yapay zekâya verdiği destek verisiyle arama motorunu günden güne daha iyi hâle getiriyor. Makine öğrenmesi teknolojisini hukukçuların kullanımına sundukları için mutlu olduklarını söyleyen kurucu Yunus Berfu Özcan, legaltech alanında yollarının uzun olduğuna inanıyor.

Yurtdışı Hedefi

Kurucu Av. Akif Çimen dejure.ai ile hukuk teknolojilerine yeni bir soluk getirdiklerini gördüğünü; ancak yollarının uzun olduğunu söylüyor. Kurucuların Türkiye’nin dört bir yanında hukukçuların keyifle kullandığı arama motoru teknolojilerini, Kıta Avrupası hukuk ülkelerinde faaliyete başlayarak ihraç etmek istediklerini söyleyebiliriz.

dejure.ai Hukuk Yayınevleri ile İşbirliği Görüşmelerini Sürdürüyor

Hukuk alanında faaliyet gösteren yayınevleri ile işbirliği görüşmelerini sürdüren girişim etkili yapay zekâ modeli ile hukuk teknolojileri alanında fark yaratmak istiyor.

dejure.ai önümüzdeki günlerde çok konuşulacak bir yapay zekâ çözümünün de tanıtımını gerçekleştirecek. Bu tanıtımı Aralık ayında gerçekleştireceklerini söyleyebiliriz.

dejure.ai’a Nasıl Giriliyor?

dejure.ai hukuk alanında yapay zekâ teknolojileri geliştiren bir girişim. Türkçe hukuki metinleri anlayan yapay zekâ modeline sahip arama motoruna www.dejure.ai internet sitesinden ulaşılabiliyor.

dejure.ai Nasıl Çalışıyor

dejure.ai’ın yapay zekâ modeli arama barı ile veritabanı arasında çalışıyor. Arama barına yazılanları anlayan yapay zekâ, veritabanında benzer anlamlara sahip metinleri buluyor. Bu sayede hukukçular anahtar kelime ile arama yapma kısıtından kurtulmuş oluyorlar. Arama barına uzun bir makaleyi kopyalayıp yapıştırdığınızda makalenin ne anlama geldiğini anlayan yapay zekâ, makalenin konusu ile ilgili kararları bulup listeliyor. Dava dilekçenizden bir paragrafı arama barına yapıştırmayı deneyebilirsiniz. Tüm bunları hızla yapan dejure.ai; makine öğrenmesi teknolojisi ile isabetini de günden güne artırıyor: Aynı zamanda arama sorgu ekranında yer alan “yapay zekâyı destekle” butonu ile kullanıcılardan yapay zekâyı daha iyi eğitmelerini sağlayacakları veriyi topluyorlar.

Son olarak dejure.ai’ın hukuk ile yeni nesil teknolojileri bir araya getiren bu yolculuğunu Hukuki Haber olarak takip edecek ve sizlere duyurmaya devam edeceğiz.