Ancak, takas işlemini makul ücretlerle güvenilir bir şekilde yapmak çok önemlidir. WhiteBIT borsası bu konuda güvenilir bir platformdur. Kullanıcıların itibari para birimini kriptoya dönüştürebildiği, Avrupa'nın en büyük kripto para borsalarından biridir. Ayrıca, kullanıcılar WhiteBIT borsası üzerinden BTT USDT işlem paritesinde de takas yapabilirler.

WhiteBIT'in kullanıcılarına sunduğu fırsatlara bir göz atalım. Makalemizde, alım satım türleri, ücretler ve WhiteBIT'in, kullanıcılarını korumak için kullandığı güvenlik önlemlerini gözden geçireceğiz.

Alım Satım İmkanları

WhiteBIT'i kullanmanın en basit yolu, kripto para satın almaktır. Bunun için ilk başta bir hesap oluşturmanız gerekir, ardından takas yapabilirsiniz. Borsa üzerinden itibari parayla kripto satın alabilir, bir dijital parayı diğer bir kripto parayla takas edebilirsiniz.

Ancak kullanıcılar WhiteBIT'i bir alım satım platformu olarak da kullanabilirler.

Kullanıcılar borsada aşağıdaki işlemleri yapabilirler:

●       temel seviye alım satım;

●       PRO alım satım;

●       marj ticareti;

●       vadeli işlemler.

Kullanıcılar bu dört işlem arasında birini seçerek işlem yapabilirler. Seçim yapmanızı kolaylaştırmak için her işlemi ayrıntılı bir şekilde ele alalım.

Temel Seviye

WhiteBIT borsası, varlık takibi için tasarladığı grafik sayfasını yeni başlayanlar bile kullanabilirler. Kullanıcılar, kripto paraların fiyatlarına ilişkin verileri bu sayfa üzerinden takip edebilirler.

Pro Alım Satım

PRO işlem sayfası birçok farklı özellikleri barındırdığı için, deneyimli kullanıcılar bu sayfada birçok işlem yapabilirler. Grafikler gerekli verileri gösterir ve hatta yerleşik göstergelere sahiptir. Örneğin, bir kullanıcı, teknik analizi kolaylaştıran değişken ortalamalar göstergesini, hacim osilatörünü, parabolik SAR'ı ve diğer göstergeleri seçebilir.

Marj Ticareti

Marj ticareti, bir kullanıcının kripto para işlemlerini, üçüncü bir tarafın fonlarını kullanarak gerçekleştirdiği işlem türüdür. Normal kripto para alım satımlarında, kullanıcılar kendi fonlarını kullanır. Ancak marj ticareti, kullanıcıların daha büyük meblağlar elde etmelerini sağlar.

Nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için marj ticaretinin basit bir örneğine burada inceleyelim. Irene'in Bitcoin'de 300$'a uzun pozisyon açtığını ve fiyatın %25 arttığını varsayalım. Irene bu alım satımdan 75$ kâr elde ediyor. Dikkat: Bu rakamlara komisyon ücretleri dahil değildir.

Irene'in bu işlemi 20x kaldıraç kullanarak yaptığını hayal edin. Bu durumda 75 $ x 20 = 1.500 $ kar elde ederdi. WhiteBIT'te böyle bir işlem yapabilirsiniz. Platform, harika yatırım getirileri elde etmek için 20x'e kadar kaldıraçla kazanç fırsatı sunar. 

Vadeli İşlem

Bir dayanak varlığın vadeli işlem sözleşmeleri (veya vadeli işlemleri), o varlığın türevleridir. İki yatırımcı bu sözleşmeleri birbirlerine alıp satarlar. Yatırımcılar, varlığın belirli bir tarihteki fiyatı hakkında spekülasyon yaparlar.

İki yatırımcı arasında bir sözleşme yapıldığında, bunlardan biri belirli koşulları karşılıyorsa vadeli işlem satın almalıdır. Yatırımcılar ayrıca büyük kayıplardan kaçınmak için fiyat limitleri belirleyebilir.

Ücretler ve Limitler

Borsada kripto para birimleri ve sabit paralarla yapılan işlemler için ücretler vardır. Her bir kripto para birimindeki ücretler hakkında bilgi edinmek için WhiteBIT'i ve "Ücretler" bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Tipik olarak, dijital para için para yatırma ücreti yoktur.

Ancak, her kriptonun çekim ücreti vardır. WhiteBIT borsasındaki arama bölümüne satın almak istediğiniz para biriminin adını yazarak hem coin hakkında hem ücretler hakkında öğrenebilirsiniz. Ayrıca, her kripto paranın minimum yatırma ve çekme limiti vardır.

Örneğin, Solana (SOL) 0,03 SOL çekme ücretine, minimum para yatırma 0,13 SOL ve minimum çekme 0,26 SOL ücreti ödenir.

Platformda alım satım yapmak istiyorsanız birkaç koşulları yerine getirmeniz gerekir. Tipik olarak, fon çekme ücretleri yerel blockchain ücretlerine ve varlık fiyatlarına bağlıdır. WhiteBIT'in %0,1'e kadar standart bir işlem ücreti vardır. Bu ücret her işlem çifti için farklıdır, bu nedenle emir oluştururken, ücret konusunda kontrol etmenizde fayda var.

Dikkat: marj ticareti yaparken de bir ücret ödemeniz gerekir. Ödünç aldığınız fonları kullanmanın günlük ücreti %0,098'dir. Örneğin 100 ADA (Cardano) kullanırsanız günlük ücret 0,098 ADA'dır. 100 ADA kullandığınız bir hafta içinde 0,686 ADA ödemeniz gerekir.

WhiteBIT çoğu Avrupa ülkesinde ve belirli Asya, Afrika ve Güney Amerika ülkelerinde kullanılabilir. WhiteBIT, ayrıca yakında ABD'de kullanıma sunulacağını bildirdi.

Güvenlik

WhiteBIT'in en büyük avantajlarından biri, borsanın varlıkları soğuk cüzdanlarda saklamasıdır. Soğuk veya donanım cüzdanları internete bağlı değildir, bu da para çalmayı neredeyse imkansız hale getirir. Ek olarak, WhiteBIT aşağıdaki güvenlik önlemlerini uygular:

●       iki faktörlü kimlik doğrulama;

●       kimlik avına karşı önlemler;

●       Hacker saldırılarına karşı WAF teknolojisi.

Kullanıcılar, fonlarını korumak için iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmelidir. Ayrıca platformun, kullanıcıların varlıklarını koruyan bir sigorta fonu bulunur.

Kripto para birimine yatırım yapmak, diğer tüm yatırımlar gibi risklidir. Alım satım ve yatırım çok popüler hale geliyor ve daha fazla kullanıcı bu imkandan yararlanmak istiyor. Ancak kullanıcı, piyasayı ve satın almak istediği coini satın almadan önce araştırması çok önemlidir.

WhiteBIT'te işlem yaparken, her işlem çifti için farklı bir işlem ücreti uygulanır, bu yüzden işlem ücretini her zaman kontrol edin. Ayrıca, kripto cüzdanınıza WhiteBIT hesabından fon çekmek isterseniz, çekim işlemi ücretini göz önünde bulundurmalısınız. Bu ücretler, blockchain ücretlerine ve kripto varlığın fiyatına bağlı olarak değişebilir.