HSYK Üyesi Ahmet Kaya ile birlikte Bitlis Adliyesini ziyaret eden Özcan, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın ile kentte görev yapan hakim ve savcılarla Bitlis Polisevi'nde düzenlenen yemeğe katıldı.

Yemek öncesinde gazetecilere açıklama yapan Özcan, yeni HSYK'nın göreve başladığı tarihten itibaren yargının sorunlarını yerinde dinlemek amacıyla ''yargıda durum analizi'' adı altında toplantılar düzenlendiğini ifade etti.

Türkiye'nin 4 bölgesinde, 4'er haftalık süreyle bir program düzenleneceğini ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

''Bu program kapsamında bize ayrılan bölgedeki hakim arkadaşları yerinde görmek, sorunlarını dinleme ve onlarla tanışmak üzere buraya geldik. Sorunları dinleyeceğiz. Van'da bu görüşmelerimizle ilgili toplantı yapacağız. Bu çalışmanın sonuçlarını yarın birlikte değerlendirip, Ankara'ya döneceğiz. Ardından değerlendirmeleri kurula sunacağız. Bu yöreyi de görmek ve tanımak istedik. Diğer arkadaşlarımızda başka bölgelerde çalışmalarını yürütüyor. Bizim bölgemiz Erzurum'du. Diğer arkadaşlarımız Kahramanmaraş, Sakarya bölgelerinde çalışmalarını yürütüyor.''

Bitlis'ten sonra Muş'a gideceklerini açıklayan Özcan, bugünkü toplantının sonuçlarını değerlendirerek çalışmalarını tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.
 



AA