Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki olayları protesto ederken gözaltına alındıktan sonra cezaevinde saçları kesilen Ozan Gündoğdu’ya destek olmak amacıyla saçlarını kestiren 3 gencin, ’tanınmamak için saçlarını kestirdikleri’ iddiasıyla tutuklanması üzerine 8 Aralık’ta ’Bursa Öğrenci Kollektifleri’ üyesi 15 üniversite öğrencisi Bursa Adliyesi önünde saçlarını kestirdi. Osmangazi İlçe Belediyesi görevlileri eyleme katılarak saçlarını kestiren Nergis Şeşek, Deniz Başer, Elif Gizem Yıldırım, Elif Soydan’a ‘çevreyi kirlettikleri’ gerekçesiyle 26 lira ceza verildiğini telefonla bildirerek, cezanın tebligatını almaları için belediyeye çağrıldı.


Kestirdikleri saçlarıyla çevreyi kirlettikleri için para cezasına çarptırılan öğrenciler bugün yine adliye binası önündeydi. Öğrenciler yaşanan olaylara tepki göstermek için yeniden saçlarını kestiler. Yerlere koydukları pankartların üzerlerine saçlarını bırakan öğrenciler, kendilerine verilen cezaya itiraz edeceklerini söyleyerek sessizce dağıldılar. Öğrencilerin bıraktıkları saçlar ise Osmangazi Belediyesi’ne bağlı temizlik görevlileri tarafından temizlendi.


CEZAYI EMNİYET TALEP ETTİ

Öğrenciler adına konuşan Nergis Şişek, "8 Aralık günü Bursa adliyesi önünde saçlarımızı kestirdik. Bu süreçte aydınlar, sanatçılar, gazeteciler ve milletvekilleri de saçlarını kestirdi. Fakat bundan dört gün önce elimize bir tebligat geldi. Olayı öğrendiğimizde çok şaşırdık. Saçlarımızı kestirdiğimiz için ‘çevreyi kirletmek’ suçundan 26’şar lira para cezası kesildi. Belediye dün yaptığı açıklamada cezanın Emniyet Müdürlüğü tarafından talep edildiğini söyledi. Çevreyi kirleten, doğayı talan eden bizler değiliz. Onlar Karadeniz’e HES’leri yapandır. İstanbul’a üçüncü köprüyü inşa edendir. Bugün hala cezaevinde yatan arkadaşlarımız var. Aydınlar ve gazeteciler halen cezaevinde. Biz de bunu protesto etmek için bugün bir kez daha saçlarımızı kestiriyoruz" dedi.

Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA, (DHA)