Görev yaptığı Doğubayazıt İlçesi'nde pazar günü öğle saatlerinde bir şarküteriden alışveriş yaptıktan sonra otomobiline doğru giderken silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak bu sabah vefat etti.

Kılıç'ın cenazesi Konya'da toprağa verilecek 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç için bir mesaj yayınlandı. 

Başkanvekili Ahmet Hamsici tarafından yayınlanan mesajda, "Menfur bir saldırı sonucu Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç sabaha karşı hayatını kaybetmiştir. Görev şehidi olan meslektaşımız için bugün 11.30'da HSYK'da düzenlenecek tören sonrası naaşı defnedileceği Konya Ereğli'ye nakledilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır dileriz." denildi. 


SALDIRGANI ÖZEL EKİP ARIYOR
Saldırıyı gerçekleştiren, akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen ve gasp suçundan sabıkalı kişinin yakalanması için polis ve jandarma özel ekip oluşturdu. Doğubayazıt'a komşu Taşlıçay İlçesi'nde olayla ilgili oldukları şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişinin de sorgusu sürüyor.

ŞOK İDDİA
Öte yandan Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 3 kurşunla vurulan Savcı Kılıç'ın siyasilerin de karıştığı söylenen önemli bir kaçakçılık olayının üstünde olduğu iddia edildi. Sözcü Gazetesinden Saygı Öztürk'ün dile getirdiği iddiaya göre Doğubayazıt Cumhuriyet savcısı Hakan Kılıç önemli bir kaçakçılık olayının üzerine gidiyordu. Bu olayın içinde bazı siyasilerin de olduğu öne sürülüyordu. Yani tetikçilerin arkasında önemli bazı güçlerin olduğunu iddia etti.




Doğubayazıt Adliyesi Savcı Kılıç için başsağlığı mesajı yayınladı 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, tedavi gördüğü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Kılıç için görev yaptığı Doğubayazıt Adliyesi'nce başsağlığı mesajı yayınlandı. Resmi internet sitesinin girişine Kılıç'ın makamında çekilmiş bir fotoğrafı konularak, "Şehidimiz, mekanın cennet olsun." yazıldı. 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, 5 Şubat tarihinde kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına, dost ve arkadaşları ile tüm meslektaşlarına başsağlığı dileriz. hukukihaber.net


CİHAN